A fost lansată o nouă mișcare de tineret care va promova patriotismul și cultura

48645
Foto: ipn.md

Spiritul patriotic şi dragostea pentru neam vor fi promovate de o nouă asociaţie – Mişcarea de Tineret „Urmaşii lui Ştefan”, înregistrată la începutul lunii noiembrie anul curent la Ministerul Justiţiei menționează IPN.md.

Dumitru Roibu, membru al asociaţiei, a declarat că Mişcarea de Tineret „Urmaşii lui Ştefan” este o asociaţie bazată în exclusivitate pe voluntariat şi libera asociere a cetăţenilor. „Ne propunem să adunăm şi să implicăm în activităţile noastre cât mai mulţi tineri din ţară, tineri care nu sunt indiferenţi faţă de diferite probleme cu care se confruntă societatea moldovenească. Un accent deosebit va fi pus pe elementul de patriotism, pe elementul de dragoste faţă de ţară, regăsire în tot cu ce trăieşte această ţară”, a spus Dumitru Roibu.

Echipa de constituire a asociaţiei îşi propune implicarea tinerilor în diferite campanii de informare, dar şi proiecte de dezvoltare „pentru a fortifica o clasă de tineret puternică, capabilă să facă faţă provocărilor timpului”. „Avem prevăzute obiective clare de consolidare a societăţii, a tinerilor, pentru a obţine la final o societatea fără conflicte, discrepanţe”, a mai spus Dumitru Roibu.

Un alt membru al asociaţiei, Victor Cociul, a spus că Mişcarea de Tineret „Urmaşii lui Ştefan” se bazează pe principii de promovare a cooperării în domeniul de tineret, promovare a cetăţeniei active, dar şi educarea tinerilor în spiritul patriotismului moldovenesc. Printre principii se mai regăseşte promovarea toleranţei etnice, non-discriminarea. Totodată, tinerii vor promova reintegrarea ţării şi promovarea iniţiativelor pe domeniul de tineret, la nivel internaţional.

Alina Tabacari, membră a Mişcării de Tineret „Urmaşii lui Ştefan”, a făcut apel către tinerii cărora le pasă de soarta Republicii Moldova să se alăture iniţiativei. Aceasta a mai spus că este foarte important ca tinerii să se mobilizeze şi să se implice în educarea responsabilităţii civice.

Programul de viitor apropiat al asociaţiei prevede activităţi de recrutare a tinerilor prin disiminarea informaţiei în instituţiile de învăţământ; elaborarea unor proiecte de granturi pentru a pregăti acţiuni de instruire a elevilor din licee cum să-şi elaboreze calitativ un CV de angajare în câmpul muncii etc; activităţi cu implicarea experţilor din ţară în domeniul contracarării manipulării tinerilor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente