Cioloș, invidios pe R. Moldova în ce privește sistemul de informare la alegerile prezidențiale

dacian-ciolos

Premierul României, Dacian Cioloș, spune că a fost invidios pe Republica Moldova, având în vedere sistemul informatic și numărătoarea în timp real cu procentele care se schimbau la fiecare secundă în timpul alegerilor prezidențiale. Declarații în acest sens au fost făcute la emisiunea „În fața ta”, difuzată de digi24.ro.

„Sigur am fost invidios, nu atât pe cei din RM, pe care îi felicit pentru asta, ci pe faptul că o țară cu specialiști în IT de așa mare calitate, România, nu are un sistem informativ, nu numai la alegeri, nu are sisteme informatice funcționale în administrația publică”, a menționat Dacian Cioloș, citat de agora.md.

Precizăm că,  președintele executiv al Partidului Mișcarea Populară, deputat în Parlamentul României, Eugen Tomac, a menționat într-un interviu pentru Agora cum că „Partidele românești fug ca dracul de tămâie când aud de votul electronic. Eu am propus un proiect de lege prin care am încercat să explic cât de util e votul electronic și cât de multe ar rezolva în problema participării la vot”.

În România, alegerile parlamentare se vor desfășura la 11 decembrie 2016. Pe teritoriul Republicii Moldova vor fi deschise 35 de secții de votare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente