(studiu) Tinerii din Moldova nu sunt interesați de politică, dar sunt îngrijorați de lipsa locurilor de muncă

6v

Rezultatele unui studiu privind problemele, valorile și aspirațiile tinerilor din Republica Moldova arată că tinerii nu sunt interesați de politică ci de probleme legate de corupție, economie și lipsa locurilor de muncă. Totodată, 61,7% sunt nemulțumiți de democrația din țară.

Același studiu, arată că principala sursă de informație este internetul și că  76,4% – au cel puțin o persoană din mediul social imediat apropiat care muncește peste hotarele țării.

Totodată, studiul arată că interesul față de politică este dependent atât de nivelul de studii cât și de cel socio-economic. Interesul față de politică în rândul celor cu nivele mai înalte de educație sau bunăstare este dublu în raport cu cei cu nivelele respective scăzute. De asemenea tinerii nu cred că votul oamenilor influențează modul de funcționare a instituțiilor statului, doar 26,5 spunând că ar influența instituțiile publice centrale și 34,1 % instituțiile locale.

Studiul elaborat de Centrul de Investigații Sociologice și Marketing „CBS-AXA” a abordat următoarele domenii: democrație și participare civică; ocuparea forței de muncă; sănătatea; educația; migrația; nivelul de trai, percepții și perspective; petrecerea timpului liber; mediul social al tinerilor.

Datele studiului au fost colectate în perioada 11 – 23 iunie 2016, pe un eşantion de 1112 persoane cu vârsta cuprinsă între 14-29 ani, având o eroare tolerată de ± 3 %.

Mai jos găsiţi  rezultatele studiului sociologic privind problemele, valorile şi aspiraţiile tinerilor din Republica Moldova prin cadrul proiectului ,,Youth inclusion”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente