Poliția va amenda șoferii care nu și-au echipat mașinile cu pneuri de iarnă. Până la cât ajung sancțiunile

promovat0701
Foto: energy-center.ro

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește șoferilor că pneurile de iarnă trebuie schimbate în dependență de condițiile meteo nefavorabile.

Legislația în vigoare nu condiționează utilizarea anvelopelor de iarnă de o anumită dată calendaristică, ci de condițiile meteo nefavorabile. Respectiv, atunci când carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei conducătorii auto sunt obligați să-și echipeze autovehiculele în dependență de starea părții carosabile.

Astfel, nerespectarea acestor obligații se sancționează conform art. 224 alin. 1 Cod Contravențional al RM cu amendă de la 600 la 1 000 de lei aplicate persoanelor fizice, iar persoanelor juridice cu amendă de la 3 000 la 4 000 de lei.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare recomandă conducătorilor auto pe timp de iarnă să adopte o manieră preventivă de condus și să adapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic. În același timp, să respecte regulile de circulație, să țină cont de circumstanțele drumului și redirecționările agenților de patrulare pentru prevenirea evenimentelor rutiere nedorite.

Totodată, în cazul în care vă pomeniți într-o situație dificilă în trafic, solicitați ajutorul celui mai apropiat echipaj de patrulare sau sunați la numărul scurt – 902.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente