Cazul fetei din Strășeni, doi suspecți arestați pentru 30 de zile

collager

Doi dintre cei patru tineri implicați în omorârea Cristinei, fata de 14 ani de la Strășni, au fost arestați pentru 30 de zile. Tinerii au fost puși sub acuzare pentru omor intenționat prevăzut de art. 145 al Codului Penal.

Procurorul de caz, Alexandru Rață, a menționat pentru diez.md că faptele înfăptuite de adolescenți intră sub incidența Codul Penal. Astfel, tinerii sunt acuzați că au săvârșit un omor intenționat, cu bună știință asupra unui minor, de două sau mai multe persoane cu deosebită cruzime, precum şi din motive sadice.

Legislația spune că persoanele acuzate de această infracțiune riscă să fie privați de libertate pe viață, însă, în cazul dat, deoarece persoanele sunt minore riscă o pedeapsă de până la 10 ani privațiune de libertate.

Amintim că, tânăra de 14 ani din Strășeni, a fost găsită moartă ieri într-o casă părăsită din centrul orașului, unde a fost omorâtă în bătaie de patru persoane minore. Doi dintre care și-au recunoscut vina și se află în arest, o persoană (17) ani se află în afara țării, iar a patra are 13 ani și potrivit Codului Penal nu este pasibilă de răspundere penală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente