Dosarul licitațiilor trucate: O parte din bănuiţi şi-au recunoscut vina și urmează să fie arestați pentru 30 de zile

12920335_476678482533200_355253345318446792_n

Procurorii cer mandate de arestare pe numele a 17 persoane, reţinute în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie. O parte din bănuiţi şi-au recunoscut vina şi au dat declaraţii în privinţa altor persoane.

Şaptesprezece persoane, din cele 18, reţinute ieri în dosarul licitaţiilor trucate în educaţie, ar putea fi arestate pe un termen de 30 de zile. Procurorii anticorupţie au depus astăzi demersuri la Judecătoria Buiucani prin care au cerut mandate de arestare pe numele reţinuţilor.

Centrul Naţional Anticorupţie precizează că ieri una dintre persoane a plecat acasă, urmând să fie cercetată penal în stare de libertate, motivul eliberării fiind încheierea acordului de recunoaştere şi darea de depoziţii care au condus la reţinerea a încă două persoane, în seara zilei de ieri. După cum am comunicat, este vorba despre şeful şi şeful-adjunct al Direcţiei educaţie din sectorul Râşcani al Capitalei.

Totodată, procurorii vor cere judecătorilor plasarea în arest la domiciliu a 3 persoane din cele 17 pentru. Demersul procurorilor este întemeiat pe încheierea acordurilor de recunoaştere a vinovăţiei de către bănuiţi, colaborarea cu urmărirea penală şi oferirea declaraţiilor care indică la alţi suspecţi, dar şi faptul că două dintre reţinute au copii minori de vârste cuprinse între 2 şi 5 ani şi sunt singurii întreţinători.

Şedinţele, în care vor fi examinate demersurile procurorilor, vor începe mâine dimineaţa la Judecătoria Buiucani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente