Alege o carieră în IT: Elevii și liceenii pot participa la o sesiune de orientare cu profesioniștii din domeniu

campanie-de-prezentari

Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) invită profesioniștii IT să participe în cadrul Campaniei de informare „Alege o Cariera IT” în licee și să ajute tinerii să descopere varietatea de oportunități și avantajele unei cariere în domeniul tehnologiei informației.

Sesiunile de orientare în carieră vor avea loc în perioada 5-9 decembrie și vor fi dedicate elevilor claselor a IX-XII-a. Tinerii vor avea posibilitatea să afle chiar de la profesioniștii IT informație utilă despre specificul și atuurile activității în acest sector, direcțiile de carieră pe care le pot urma, instituțiile la care pot merge să studieze, opțiuni adiționale de studiu etc.

Tim de o oră vom discuta cu elevii despre oportunități, dar și cerințe, vom demonta stereotipuri și vom evidențieze aspectele esențiale ale unei cariere în domeniul IT, prezentând exemple reale și istorii de succes. De asemenea, tinerii interesați să-și construiască un viitor în industria care revoluționează lumea în fiecare zi vor afla recomandări, sugestii utile, dar și secrete din culisele unor cariere reale.

Sesiunile se vor desfășura atât în liceele din capitală, cât și din regiuni. ATIC va asigura întregul suport pentru buna desfășurare a sesiunilor (planificare, transport, echipament necesar). Speakerii în cadrul sesiunilor vor fi însoțiți de un reprezentant ATIC care va fi responsabil de toate aspectele organizatorice.

Rugăm persoanele interesate să ne comunice interesul prin completarea unui formular de intenție aici. Pentru mai multe detalii sau precizări, nu ezitați să ne contactați la [email protected].

Campania „Alege o Carieră în IT” este realizată de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului prin intermediul Programului de Granturi pentru anul 2016. De la lansarea Campaniei în 2012 şi până în prezent, peste 5.700 de tineri din 70 de licee din toată ţara au participat în cadrul sesiunilor de orientare „Alege o carieră în IT”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente