Cauza incendiului din strada Uzinelor: Se examinează 4 versiuni posibile

14937281_1446157432079709_7842155603220809651_n

Patru versiuni sunt examinate cu privire la cauzele izbucnirii incendiului din strada Uzinelor, 9: scurt circuit; încălcarea regulelor la exploatarea aparatului electric; încălcarea regulelor la exploatarea aparatului de uz casnic şi imprudenţa în timpul utilizării focul deschis. Într-o conferinţă de presă, şeful adjunct al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Anatol Viniciuc, a menţionat că asupra cauzelor exacte ale incendiului urmează să se pronunţe organele de drept, care în cadrul cercetărilor sunt asistate de specialiştii SPCSE

Incendiul a durat în jur de 31 de ore până la lichidarea completă. Pompierii, în cea mai mare parte a timpului, au intervenit din afara din cauza riscului prăbuşirii clădirii, iar sarcina principală a fost salvarea oamenilor aflaţi în interior. Potrivit lui, intervenţia pompierilor a fost îngreunată din cauza vizibilităţii zero, dar şi a temperaturii înalte. Obstacole a creat şi numărului mare de cutii din depozitul cuprins de flăcări, transmite IPN.

Despre pompierul decedat în incendiu, Anatol Viniciuc a spus că a fost fost echipat corespunzător, dar s-a prăbuşit de la o înălţime de aproximativ trei metri. Totuşi, se presupune că nu căzătura a fost fatală pentru tânăr.

Şeful SPCSE, Mihai Harabagiu, a informat că, timp de 10 ani, familia urmează să beneficieze de indemnizaţii în mărimea salariului pompierului, ceea ce cumulativ ar însemna circa 600 de mii de lei. Suplimentar, Serviciul îi va oferi familiei în primii patru ani o îndemnizaţie anuală unică în mărime de 120% din salariu, iar următorii opt ani în mărime de 80%. La fel, Guvernul va acorda un ajutor material în valoare de 100 de mii de lei.

Mihai Harabagiu a menţionat că în urma expertizei va fi decisă soarta clădirii. Până în prezent procurorii au intentat două dosare penale, pe motiv că pe lângă pierderile materiale, au fost pierderi de vieţi omeneşti.

La o zi de la stingerea incendiului, în interior au fost descoperite oseminte umane, care ar aparţine unei femei de 44 de ani, despre care martorii au spus că s-ar afla în clădirea care ardea.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente