(video) Studenții basarabeni au organizat un protest la București. Scandează: „Alegeri fraudate”

sus

Mai mulți studenți basarabeni au organizat în această seară în capitala României un protest pașnic la Ambasada Moldovei la București. Tinerii cer demisia conducerii CEC și a ministrului de Externe, Andrei Galbur. Motivul organizării protestului este numărul mare de persoane care nu au reușit să-și exercite dreptul de vot la cele două secții din București din cauza epuizării buletinelor de vot.

Organizația Studenților Basarabeni din București, cea care a organizat evenimentul, își exprimă îngrijorarea față de alegerile prezidențiale care au avut loc pe 13 noiembrie. „Pe teritoriul României au fost deschise doar 11 secții de votare, dintre care două în București. Ne arătăm dezamăgirea față de incompetența instituțiilor de stat: Comisia Electorală Centrală și Ministerul Afacerilor Externe de la Chișinău în organizarea celui de-al doilea scrutin prezidențial. 6.000 de buletine de vot pentru București n-au fost suficiente, basarabenii din București au mers în număr mare la cele două secții de votare.”

„În jurul orei 19.00 secția de votare din cadrul Ambasadei Republicii Moldova la Bucureşti a fost închisă după terminarea buletinelor de vot. Astfel, toți alegătorii au fost îndemnați să meargă să voteze la Consulatul Republicii Moldova din București. Imediat după ora 21.00, reprezentanţii Consulatului au anunţat că permit celor strânşi în faţa instituţiei să voteze, însă mai erau doar 120 de buletine de vot”, susțin tinerii.

Vedeți mai jos secvențe video de la protest:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente