(foto, video) Câștigătorii celei de-a VIII-a ediții a Startup Weekend Moldova

smw5
Foto: Startup Weekend Moldova 2016

În perioada 11-13 noiembrie s-a desfășurat cea de-a VIII-a ediție Startup Weekend Moldova, cel mai așteptat eveniment antreprenorial din Moldova. Echipe formate din programatori, specialiști în design grafic, managementul proiectului, marketing și alte domenii, atât începători, cât și cu experiență, au parte de ocazia unică a construirii unui produs real, începând de la etapa de validare a ideii, până la crearea unui prototip și dezvoltarea planului de afaceri.

Iată care sunt câștigătorii StartUp Weekend Moldova 2016:

Locul I – CanaryFlow

 

Startup Weekend Moldova
Startup Weekend Moldova

Își propune să ajute managerii de produs să livreze în mod personalizat unui public specific, activând funcționalități specifice printr-un singur click.

Echipa CanaryFlow a primit un premiu de 20.000 lei + dispozitive şi servicii Orange de ultimă oră, care îi vor ajuta pe viitor să-şi dezvolte afacerea (un modem 4G și trei luni internet nelimitat gratuit) + 3 milioane de vizualizări de publicitate de la Simpals.

 

Startup Weekend Moldova 2016
Startup Weekend Moldova 2016

Microsoft a acordat echipei câștigătoare abonamente BizSpark. Programul BizSpark reprezintă un abonament pentru startupuri pentru o perioadă de trei ani și include licențe pentru majoritatea produselor Microsoft, dar și drepturi de utilizare a cloud-ului Microsoft Azure, beneficiile căruia pot ajunge până la 100 de mii de dolari anual per echipă.

Din partea Tekwill, echipa a câștigat două bilete de participare la una dintre cele mai importante conferințe în domeniul antreprenoriatului IT –  TechCrunch Disrupt London, care va avea loc în perioada 5-6 decembrie 2016. Premiul va fi acordat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” și va acoperi integral toate cheltuielile asociate călătoriei.

De asemenea, echipa poate să participe gratuit în cadrul programului de Pre-accelerare Tekwill. Programul de pre-accelerare se va desfășura începând cu ianuarie 2016 în Chișinău şi va fi dedicat susținerii startup-urilor în vederea creării unor produse viabile. Programul își propune să furnizeze know-how-ul necesar pentru parcurgerea drumului de la o idee la un produs, suport în dezvoltarea produselor pe care consumatorii le doresc, dezvoltarea și validarea ideilor etc.

BBU (Bulgarian Business University Foundation) oferă echipei câștigătoare o șansă unică de a începe campania de crowdfunding cu reprezentantul Indiegogo. Echipele câștigătoare vor primi vouchere pentru consultații online cu durata de o oră cu un reprezentant Indiegogo. De asemenea, BBU oferă echipei câștigătoare 30% reducere la BBU Startup School.

Startup Weekend Moldova 2016
Startup Weekend Moldova 2016

Locul II – ChatMoose

Un bot care să poată comunica cu abonații tăi și să le ofere răspunsuri pe care ei le caută.

Echipa ChatMoose a primit un premiu de 15.000 lei + dispozitive şi servicii Orange de ultimă oră, care îi vor ajuta pe viitor să-şi dezvolte afacerea (un modem 4G și trei luni internet nelimitat gratuit) + 2 milioane de vizualizări de publicitate de la Simpals.

ChatMoose, de asemenea, a câștigat două bilete de participare la una dintre cele mai importante conferințe în domeniul antreprenoriatului IT –  TechCrunch Disrupt London, care va avea loc în perioada 5-6 decembrie 2016. Premiul va fi acordat cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în domeniul TIC” și va acoperi integral toate cheltuielile asociate călătoriei.

Microsoft a acordat echipei câștigătoare abonamente BizSpark.

De asemenea, echipa poate să participe gratuit în cadrul programului de Pre-accelerare Tekwill.

Și același premiu ca și locul I de la BBU.

Locul III – Anabot

 

anabot1

Bot, psihologul virtual care le va oferi asistență persoanelor să înțeleagă care sunt problemele cu care se confruntă și le va sugera soluții, precum găsirea unui profesionist care să-i ajute.

Echipa Anabot a primit un premiu de 10.000 lei + dispozitive şi servicii Orange de ultimă oră, care îi vor ajuta pe viitor să-şi dezvolte afacerea (un modem 4G și trei luni internet nelimitat gratuit).

Microsoft a acordat echipei câștigătoare abonamente BizSpark.

De asemenea echipa poate să participe gratuit în cadrul programului de Pre-accelerare Tekwill.

Din partea BBU același premiu ca și câștigătoarele primelor două poziții.

 

Startup Weekend Moldova 2016
Startup Weekend Moldova 2016

Startup Weekend Moldova este organizat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC și Tekwill cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului de Dezvoltare a Centrului de Excelență în Domeniul TIC, în parteneriat cu Orange Moldova, IBM România, iHUB, Microsoft, Simpals, BBU Startup School.

Taguri: #USAID Moldova
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente