(foto) Melania, Ivanka și Barron. Cine sunt membrii noii prime familii americane?

1
Foto: bbc.com

După ce a obținut victoria în alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, alături de familia sa extinsă, a susținut discursul victoriei. În același timp, BBC a dedicat un material biografic celor mai importanți membri ai familiei extinse a lui Trump, scrie AGERPRES.RO.

1. Melania Trump

landscape-1451924379-hbz-melania-trump-00-index

Fost model, născută în Slovenia, s-a măritat cu Donald în ianuarie 2005. Ea a fost alături de soțul ei după apariția înregistrării în care magnatul miliardar vorbea despre faptul că îi place să pipăie femeile. În iulie 2016, Melania a devenit ținta criticilor după ce a susținut un discurs la Convenția Națională Republicană pentru care a fost acuzată că ar fi plagiat un altul susținut de Michelle Obama în 2008. Într-un interviu pentru CNN din luna octombrie a fost întrebată ce ar schimba la soțul ei. „Postările lui pe Twitter”, a răspuns ea.

 

2. Barron Trump

21-rnc-barron-trump-nocrop-w710-h2147483647-2x

Este singurul copil al lui Donald cu Melania. Deși a avut scurte apariții în timpul campaniei, băiatul în vârstă de 10 ani a fost ținut în bună parte la distanță de lumina reflectoarelor. El joacă golf cu tatăl lui și se spune că vorbește fluent slovenă, limba nativă a mamei lui.
 

3. Tiffany Trump

12269976_967711699968034_937879498_n

Este fiica magnatului cu a doua soție, Marla Maples, fostă actriță și vedetă de televiziune. Tiffany folosește intensiv Twitter și Instagram, unde postările sale ilustrează un stil de viață luxos. Ea a apărut destul de puțin în timpul campaniei electorale, dar și-a câștigat aprecierea tatălui ei pentru discursul „fantastic” de la Convenția Republicană, în care a spus că tatăl ei este „o persoană născută să-i încurajeze pe alții”.
 

4. Ivanka Trump

ivankatrump

Este poate cea mai cunoscută dintre copiii lui Donald și singura fiică din căsătoria lui cu Ivana, prima sa soție. Model în primii ani de carieră, ea este acum vicepreședintă a Organizației Trump și a fost jurat al show-ului de televiziune al tatălui său, The Apprentice. S-a convertit la iudaism după ce s-a căsătorit cu Jared Kushner, în 2009. Într-un discurs susținut la Convenția Națională Republicană, ea a vorbit în sprijinul drepturilor femeilor: „Fiind eu însămi mamă a trei copii mici știu că este greu să muncești având familie. Și mai știu că sunt mult mai norocoasă decât majoritatea. Familiile americane au nevoie de ajutor. Politicile care le permit femeilor cu copii să prospere nu ar trebui să fie ceva inedit, ci regulă”.
 

5. Jared Kushner

donald-trump-jared-kushner

Este soțul Ivankăi, fiica cea mare a lui Donald. Kushner este fiul unui dezvoltator imobiliar proeminent din New York și a fost proprietarul săptămânalului „Observer” din New York timp de zece ani. Kushner, care este evreu, i-ar fi supărat pe membrii familiei lui atunci când l-a apărat pe Donald Trump pentru faptul că s-a folosit de steaua lui David într-un tweet în care o ataca pe Hillary Clinton. „Socrul meu nu este un antisemit. Diferența dintre mine, jurnaliști și mulțimea de pe Twitter care găsesc atât de convenabil să-l catalogheze astfel pe socrul meu este simplă. Eu îl cunosc și ei nu”, a scris el în propriul său ziar.
 

6. Donald Trump Jr

donald-trump-jr

Este fiul cel mare al noului președinte al SUA din prima căsătorie, cu Ivana. Acum președinte executiv al Organizației Trump, el s-a căsătorit cu Vanessa Haydon după ce aceasta i-a fost prezentată de tatăl său la un show de modă. Ascensiunea lui nu a fost lipsită de controverse. El și fratele lui, Eric, au fost criticați după apariția unor fotografii în care apăreau alături de animale ucise la vânătoare, printre care un leopard și un crocodil. Donald Jr. a apărut într-o fotografie și cu coada retezată a unui elefant.
 

7. Vanessa Trump, născută Haydon

3193c5287d08b1b98ab8a79573af8cbd

S-a căsătorit cu Donald Trump Jr. în noiembrie 2005. Cei doi au împreună cinci copii, cel mai mare fiind Kai, în vârstă de opt ani. Vanessa a lucrat ca model încă din copilărie și a avut o relație cu Leonardo DiCaprio. Ea face parte din comitetul executiv al fundației caritabile a cumnatului ei, Eric. Ea ține o armă la domiciliu și, potrivit unui interviu acordat SilencerCo, o companie care fabrică amortizoare, are autorizație să poarte o armă la ea și se antrenează regulat.
 

8. Eric Trump

655469903AA00142_Republican

Este cel de-al treilea copil din căsnicia lui Donald cu Ivana. El este vicepreședinte executiv al Organizației Trump, președinte al podgoriei familiei din Virginia și supraveghează cluburile de golf ale tatălui său. În 2006, el a înființat Fundația Donald Trump, care s-a angajat să finanțeze cu 28 de milioane de dolari un spital de cercetare care ajută copiii ce se luptă cu boli care le amenință viața. Ca și fratele său, Donald Jr., el a fost criticat pentru călătoria din 2010 din Zimbabwe, unde cei doi au mers la vânătoare. Este posibil ca Eric să fi încălcat legea în ziua alegerilor din SUA după ce a postat o fotografie cu buletinul său de vot și cu mesajul că a fost „o onoare incredibilă să votez pentru tatăl meu”.
 

9. Lara Yunaska

eric-trump-768

Fostă producătoare de televiziune și o iubitoare de echitație, ea s-a căsătorit cu Eric în 2014. Și-a rupt încheieturile în timpul unei partide de călărie înainte de nunta cu Eric, la care ceremonia a fost oficiată de Jared Kushner. Cei doi nu au copii, dar au un câine, scrie BBC. Deși este o susținătoare a bunăstării animalelor, nu se știe care este părerea ei despre faptul că principalul hobby al soțului ei este vânătoarea. Este implicată și în activitatea Fundației Trump, despre care se spune că este una dintre cele mai mari organizații caritabile din SUA. „Femeile sunt profund jignite că o candidată ca Hillary Clinton crede că îi putem da votul doar pentru că avem același sex. Este ridicol, este insultător, este jignitor”, a declarat ea pentru Fox News pe 6 noiembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente