(video) Alina Beleuță, la Ignite Failure Stories: „Primul meu fail din viață a fost când m-am născut”

2

Este brand manager Jacobs Moldova, iar în cadrul Ignite Chișinău – Failure Stories a decis să vorbească despre cel mai mare fail din viața sa, care a început odată cu momentul în care s-a născut. Curajul și sinceritatea tăioasă i-au permis să adune o colecție generoasă de fail-uri. Alina Beleuța a activat în multinaționale precum Coca-Cola, acum Jacobs, iar pasiunea ei principală sunt oamenii.

Părinții mei genetici au renunțat la mine și de aici începe istoria failului în care tu nu faci nimic și totuși greșești. Vreo 35 de ani în urmă, un cuplu a primit diagnoza de infertilitate și 10 ani de zile au plătit un impozit pentru că nu aveau copii, pentru că astfel de taxe se percepeau înainte în URSS. În anii 90 ei au înțeles că ăsta e un fail și au depus actele pentru adopție și aia era fotografia mea și a părinților mei și desigur că cea cu nimb eram eu. De ce am ales să vorbesc despre asta? Pentru că nimeni nu vorbește despre asta și e foarte trist, pentru că 4.000 de copii în acest moment au fost membri ai grupului meu, al celor despre care nimeni nu vorbește, care nu au făcut nimic să greșească, dar totuși au failuit. Pe acești copii, pe mulți din ei nimeni nu i-a luat acasă și asta este foarte trist. Imaginați-vă că vă este așa de greu în viață, că vreți să plecați undeva ca să lăsați tot și să vreți să mergeți acasă, însă nu puteți merge acasă pentru că nici nu știți ce înseamnă asta”, așa și-a început speakerul discursul despre povestea sa de viață.

Deși nu putem schimba lumea și nu poți adopta toți copiii, Alina crede că poți schimba viața măcar a unui copil: „De ce consider adopția o soluție pe care v-o recomand? Pentru că eu văd asta ca pe o simplă investiție. Cum eu depun suflet în proiectele mele și pasiune ca să îndeplinesc toți indicatorii, fix așa poți să investești într-un copil și să primești în schimb acest zâmbet minunat”.

Pentru a elimina mai multe scuze la care apelează unele persoane, a mai ținut să puncteze câteva momente legate de adopție:

Cine poate fi mama și tata? „Mama și tata pot fi oricine, însă care au mai mult de 25 de ani, e întreg la cap și la suflet și nu neapărat trebuie să fie căsătorit.”

Toată procedura de adopție durează statistic nouă luni, iar în unele cazuri poate să dureze și doi ani. Taxele pentru această procedură sunt zero, conform legii, dar noi locuim în Moldova.

Unul dintre lucrurile pe care le discut des este moștenirea genetică: „Să fim serioși, prostia nu se transmite genetic. Prostia se dobândește de-a lungul vieții. Tot ceea ce se transmite de la părinții genetici este doar fizicul, dar comportamentul și temperamentul copilului este responsabilitatea și rezultatul grijii și dragostei părinților”.

După ce am epuizat toate scuzele care pot să existe, vreau să vă spun că acești copii, din clubul failului anonim, pot deveni de succes doar dacă cineva o să lase mila la o parte și nu o să plângă, dar va investi în ei. O să investească în ei ca într-un proiect, însă cu multă dragoste, pentru că dragostea nu se transmite prin dragoste. Vreau să vă spun că mereu m-am băgat prostește peste tot pe unde era posibil, pentru că aveam curaj. De fiecare dată am făcut prostii, dar din asta am învățat. Cu cât mai multe prostii o să faceți, cu atât mai bine va fi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente