(video) Unde-s tinerii: Alex Leahu de la Drochia, despre cum e să fii profesor de matematică la 23 de ani

1

Alex Leahu este un tânăr de 23 de ani care inspiră alți zeci de elevi prin formule algebrice. Este profesor de matematică la un liceu din Drochia. Deja de doi ani acesta le demonstrează tinerilor cât este de „cool” să fii inteligent și să-ți faci temele pentru acasă.

Dacă intri în clasa lui Alex, nu vei depista cine este profesorul și cine sunt elevii.  Învățăceii lui au câte 18-19 ani. Când te uiți dintr-o parte, ei toți seamănă a fi dintr-o gașcă, doar cunoștințele lui în matematică fac diferența. Deși pășește în sala de clasă de doi ani deja, Alex de fiecare dată se jenează când este numit „domn’ profesor”.

Matematica a apărut în viața lui ca o provocare. Obiectul i-a plăcut întotdeauna, dar a mers la facultate cu gândul de a aplica la altă specialitate. Când a devenit profesor, și-a dat seama că a învăța pe cineva nu înseamnă doar să cunoști mai multe, ci să poți să trezești interes față de această materie.

Pauzele în liceul lui sunt speciale. Este momentul cel mai oportun să se ducă la o ceașcă de ceai împreună cu elevii săi. Anume recreația este timpul cel mai potrivit pentru a asculta destăinuirile elevilor și a veni cu un sfat bun. Mai multe informații despre provocările meseriei aflați în materialul de mai jos.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente