(video) Adidas a creat pantofi sport din gunoaie. Iată cât costă o pereche

14956528_1265689556787294_6887597727417186479_n
Foto: Facebook / Adidas

Adidas a realizat 7.000 de perechi de pantofi sport exclusiv din plasticul și alte materiale reciclabile strânse de pe fundul oceanului, mai exact din apele din Maldive. Așa că dacă vreți să purtați încălțăminte cu iz exotic, pregătiți 200 de euro pentru ca pantofii sport vor apărea în curând, scrie Wall-Street.ro.

Anul trecut, compania Adidas anunța că a creat un prototipul pentru încălțăminte ecologica, fără intenții clare de producție în serie. Acum, însă, producătorul pune la vânzare 7.000 de perechi de pantofi sport făcuți din plasticul adunat din ocean, la prețul de 200 euro perechea. Pantofii vor fi disponibili în magazinele fizice și online de la jumătatea lunii noiembrie.

O pereche de pantofi sport este realizată din 11 sticle de plastic

Pantofii sport sunt realizați în colaborare cu grupul de mediu Parley for the Oceans, un grup de mediu, care vrea să atragă un semnal de alarmă asupra poluării apei oceanelor.

Fiecare pantof este realizat în proporție de 95% din deșeurile din plastic strânse din apele oceanului din jurul Insulelor Maldive și 5% din poliester reciclat, inclusiv călcâiul, căptușeala și șireturile sunt făcute din materiale reciclate. Mai exact, fiecare pereche de pantofi este realizata din 11 sticle de plastic reciclate.

Pantofii au fost denumiți „UltraBOOST Uncaged Parley”, iar dacă momentan vor fi puse la vânzare doar câteva mii de perechi, reprezentanții Adidas susțin că vor face 1 milion de perechi de pantofi sport din gunoaie în 2017.

Și dacă nu pare de ajuns, pe lângă, încălțăminte, Adidas a făcut și echipamente sportive din gunoaie din ocean pentru fotbaliștii de la Real Madrid și Bayern Muchen.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente