Concluzia autorităților: Apa de culoare verde și albastră din râul Bâc nu dăunează mediului

bicul_in_chisinau_1

Deversările a apelor de culoare verde sau albastră în albia râului Bâc este folosită în calitate de agent termic care reprezintă un colorant organic inofensiv pentru mediu și sănătate. Concluzia aparține specialiștilor din cadrul Agenției Ecologice Chișinău și a fost făcută în urma rezultatelor probelor prelevate din râu.

Potrivit documentului prezentat Ministerului Mediului,  Agenția Ecologică Chișinău anunță că deversările au loc în urma scurgerii agentului termic din conducta rețelelor termice aflate în gestiunea Termoelectrica, informează realitatea.md. 

„Apa de culoare verde sau albastră este folosită în calitate de agent termic, colorată cu fluoresceină, care reprezintă un colorant organic inofensiv pentru mediu și sănătate, utilizată pe larg în scopul depistării scurgerilor ascunse din rețelele termice sau cele de apă potabilă.

De asemenea, este răspândită utilizarea acestei substanțe pentru colorarea șampoanelor, sărurilor pentru baie, iar în scopuri decorative pentru colorarea apei din acvarii și piscine”, se mai spune în document.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente