(video) Doi tineri au fost reținuți în curtea unui bloc în momentul în care consumau substanțe narcotice

%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%83%d0%bd%d0%be%d0%ba12-700×352
Foto: Poliția Capitalei

Doi tineri, cu vârstele de 27 ani și respectiv 29 ani, au fost surprinși în momentul când consumau substanțe narcotice în curtea unui bloc de locuit a sectorului Buiucani, de către un echipaj mobil al Batalionului Reacționare Operativă din cadrul Direcției de Poliţie a mun.Chişinău, în timp ce patrulau sectorul încredințat pe timp de noapte.

La apariția polițiștilor, aceștia au aruncat un pachețel cu o substanță vegetală necunoscută, precum şi un dispozitiv confecţionat artizanal, destinat consumului de droguri. Totodată indivizii ar fi încercat să se ascundă de polițiști, însă au fost imediat reținuți şi încătuşaţi, pentru a stabili circumstanțele cazului. Respectiv la faţa locului a fost solicitată grupa operativă pentru documentarea lor şi ridicarea probelor delicte aruncate.

În cadrul cercetărilor indivizii aveau un comportament neadecvat, fiind escortaţi ulterior la Dispensarul Narcologic Republican, pentru prelevarea probelor din sânge. Iar aparatul de inhalare a drogurilor şi pachețelul aruncat au fost sigilate şi urmează a fi remise Centrului tehnico-criminalistic şi expertize judiciare din cadrul IGP.

În acest context suspecţii riscă să fie sancţionaţi penal pentru consumul ilegal public a drogurilor sau etnobotanicelor, cu aplicarea amenzilor în mărime de la 8 000 lei la 14 000 lei sau închisoare de la 2 la 5 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente