Moldova pierde medalia de bronz de la RIO 2016. Serghei Tarnovschi a fost depistat pozitiv și la proba B

1

Canotorul Serghei Tarnovschi a fost depistat pozitiv la controlul antidoping și la planul B, din ajunul desfășurării Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro (Brazilia). Conform regulamentului internațional, sportivul va fi suspendat pe un termen concret, iar medalia olimpică de bronz obținută la cursa de canoe 1000 de metri să-i fie retrasă, scrie MOLDPRES.

Decizia definitivă despre termenul de suspendare urmează a fi luată de Federația Internațională de Kaiac-Canoe (ICF) pe 27 noiembrie la reuniunea de la Baku (Azerbaidjan).

Comitetul Național Olimpic și Sportiv a angajat un avocat din Statele Unite ale Americii pentru apărarea lui Serghei Tarnovschi. În afară de acesta la Baku vor fi prezenți și Serghei Tarnovschi, secretarul general al Comitetului Național Olimpic și Sportiv (CNOS) Cristina Vasilianov, medicul delegației moldovenești la Olimpiada de la Rio de Janeiro Alexandru Buza.

”Serghei Tarnovschi este unul dintre principalele mele proiecte”, a declarat președintele CNOS, Nicolae Juravschi la una dintre conferințele de presă după ce acesta și fratele său, Oleg, au fost naturalizați. Ambilor le-a fost acordată cetățenia Republicii Moldova în 2013.

Federația Internațională de Canotaj a anunțat oficial substanța depistată în urina canotorului moldovean Serghei Tarnovschi.  Este vorba despre Growth Hormone Releasing Peptide-2. Preparatul face parte din lista substanțelor de tehnologie înaltă, care necesită un regim specific de păstrare și se utilizează în formă lichidă prin administrare nazală sau sublinguală.

Menționăm că pe 16 august, sportivul Serghei Tarnovschii, în vârstă de 19 ani, a cucerit medalia de bronz în finala probei de canoe simplu, distanța 1.000 de metri. Ulterior, acesta a fost depistat pozitiv la un control antidoping efectuat pe 8 iulie curent.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente