Sportivii din Grimăncăuţi au câștigat cinci titluri la Campionatul Național de Box

47780

Cea de-a 69-a ediție a campionatului național de box s-a încheiat cu triumful sportivilor din Grimăncăuți. Pugiliştii pregătiți de Petru Caduc s-a impus în cinci din cele zece finale disputate, transmite IPN.

Cele două categorii ușoare: semi-muscă și muscă au fost adjudecate de boxerii din Tiraspol. Tânărul Danil Platonovschi a devenit pentru a doua oară consecutiv campion la 49 kg, în timp ce Alexandr Râșcan s-a impus la 52 kg. Apoi, a intrat în ring cel mai titrat pugilist moldovean, Veaceslav Gojan. El n-a avut probleme în fața lui Alexandr Usatenco și a devenit pentru a 14-a oară campion național, egalând recordul lui Igor Samoilenco din Tiraspol.

La 60 kg în finală s-au duelat doi boxeri din Grimăncăuți. Vadim Ivaniuc venea după victoria în fața campionului de anul trecut, Dorin Bucșa, dar n-a reușit să-l învingă și pe Mihail Cvasiuc în ultimul act. La 64 kg un nou titlu a fost cucerit de Dmitrii Galagoț. El a avut de tras din greu pentru a-l învinge pe Veaceslav Plotnic din Chișinău.

Un alt pugilist din Grimăncăuți, Vasile Belous, s-a impus la 69 kg. Belous, care a fost prezent la Olimpiada din 2012 și a fost cel mai aproape de a se califica și la Rio, și-a demonstrat clasa în duelul cu Andrei Sanjura din Bălți.

O luptă tare s-a dat la 75 kg, acolo unde pentru a treia oară într-o finală s-au confruntat Victor Carapcevschi din Chișinău și Valerii Sârbu din Comrat. Și de această dată victoria i-a revenit lui Carapcevschi. La 81 de kg, pentru a doua oară într-o finală s-au duelat chișinăueanul Petru Ciobanu și Andrei Zatușevschi din Grimăncăuți. Ciobanu, care a fost medaliat cu bronz la europenele din 2013 a repurtat victoria.

O altă reeditare a finalei din 2014 s-a întâmplat în categoria de 91 de kg. Și de această dată, tânărul Victor Ialîmov din Chișinău a câștigat în mod surprinzător în fața titratului Mihail Muntean, ajuns la 36 de ani. Pugilistul din Grimăncăuți a rămas astfel cu 13 titluri adjudecate, ratând și el șansa de a egala recordul lui Igor Samoilenco.

În fine, la plus 91 kg s-au duelat Alexei Zavatin din Grimăncăuți și un alt bălțean ajuns în finală, Daniil Svarisciuc. Zavatin, care l-a învins în semifinale pe kickboxerul Maxim Bolotov a repurtat victoria și în fața lui Svarisciuc, devenind pentru a 4-a oară consecutiv campion național.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente