Șapte posturi TV au primit amendă maximă pentru reflectarea defectuoasă a alegerilor

tv-twitter
Foto: veinteractive.com

Consiliul Coordonator al Audiovizualului a aplicat, în ședința din 28 octombrie, amendă maximă, de 5.400 de lei, pentru șapte posturi de televiziune, care au încălcat prevederile articolului 7 (alin. (2), (3) și 4 lit. c) al Codul audiovizualului. Încălcările au fost constatate în cadrul monitorizărilor efectuate de instituția de reglementare în audiovizual în perioada 10 – 16 octombrie 2016.

Posturile sancționate sunt Prime, Canal2, Canal3, Publika TV, Jurnal TV, Accent TV și NTV Moldova. Raportul a arătat că acești radio difuzori au continuat să favorizeze anumiți candidați electorali.

Posturile „Realitatea TV”, „RTR Moldova” „N4” şi „PRO TV” au fost sancționate cu avertizare publică. Acestea au înregistrat mici derogări de la legislație, cauzate, potrivit membrilor CCA, mai mult de unele evenimente politice în care au fost implicați candidații electorali.

În opinia membrului CCA, Nicolae Damaschin, rezultatele monitorizărilor efectuate de CCA nu diferă de cele din rapoartele societății civile și ale instituțiilor internaționale. Damaschin a regretat faptul că CCA nu poate să aplice sancțiuni în funcție de gravitatea încălcărilor și a propus “aplicarea sancțiunii maxime”.

Precizăm că, posturile TV care s-au ales acum cu amenzi maxime au primit avertizări publice pentru încălcări similare în ședința din 16 octombrie curent, când a fost lansat primul raport de monitorizare al CCA, dar nu au ținut cont de aceste sancțiuni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente