Sandu refuză să semneze angajamentul înaintat de Dodon. Nici Dodon nu va semna Contractul înaintat de PAS

Maia Sandu
Foto: Privesc.eu

După ce astăzi candidatul la prezidențiale Igor Dodon a semnat un angajament public prin intermediul căruia și-a asumat să nu colaboreze cu Vlad Plahotniuc, după alegeri, membrii Partidului Socialiștilor, în fruncte cu Ion Ceban, au vizitat sediul PAS pentru a-i solicita Maiei Sandu să semneze același document. În finalul întrevederii, nici Maia Sandu nu a semnat angajamentul înaintat de PSRM, dar nici Dodon nu a acceptat să semneze Contractul Social al celor de la PAS.

Deși la momentul respectiv Maia Sandu nu era prezentă la sediu, fostul viceministru al Educației, Igor Grosu, dar și alți membri de partid au refuzat să semneze angajamentul public înaintat de Dodon, menționând că Maia Sandu a semnat deja un astfel de contract cu cetățenii.

„Tocmai ne-a vizitat delegația micului plagiator Dodon. Aceștia au refuzat să semneze Contractul social cu cetățenii, lansat de Maia Sandu pe 5 octombrie, din care s-au inspirat pentru hârtiuța de azi. Precizăm că Maia Sandu și echipa PAS nu vor face coaliție nici cu Dodon, nici cu șeful acestuia, Plahotniuc. Drept răspuns, echipa PAS le-a înmânat „Dosarul lui Dodon”, care conține ultimele investigații din presă cu privire la îmbogățirea frauduloasă și ilegalitățile comise de acesta”, se menționează într-un mesaj postat pe pagina oficială PAS.

În încheierea întrevederii, Ion Ceban a menționat că Maia Sandu este candidatul lui Plahotniuc: „Este ultima dovadă a faptului că Maia Sandu este candidatul lui Plahotniuc, așa cum a afirmat și Andrei Năstase în acea discuție telefonică cu Slusari. Faptul că refuză să semneze un angajament public anti Plahotniuc este vorbitor de la sine. În acea hârțoagă pe care ne-o prezintă ei nu este nimic scris nici despre alegeri anticipate, nici de posibila luptă cu Plahotniuc. Nu este numele Plahotniuc nicăieri. Noi considerăm că, așa cum a susținut-o acum Plahotniuc împreună cu Partidul Democrat, este o înțelegere între ei de a prelua sub presiunea externă toată verticala puterii în Repubica Moldova”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente