(doc) Dodon îi cere Maiei Sandu să semneze angajamentul că nu va colabora cu Plahotniuc. Replica liderei PAS

colaj-dodon-sandu

Candidatul la funcția de președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon, a semnat un angajament public prin intermediul căruia și-a asumat să nu colaboreze cu Vlad Plahotniuc, după alegeri. Acesta le-a solicitat același lucru și altor candidați, în special Maiei Sandu, pe care urmează să o viziteze la amiaza zilei pentru a-i înmâna angajamentul. Candidata PAS la prezidenţiale, Maia Sandu a menționat însă că a semnat la 5 octombrie un contract social sprijinit de mii de concetățeni.

„Am semnat azi un angajament public, din mai multe puncte, prin care îmi asum un șir de responsabilități în funcția de președinte. I-am propus și principalului contracandidat, Maia Sandu, să semneze acest document, ca un angajament public în fața cetățenilor țării. Dacă nu-i convine vreun punct anume din angajament, ea îl poate menționa, omite, exclude din textul general”, susține Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Primul punct al angajamentului se referă la faptul că președintele nu va colabora cu puterea oligarhică a lui Plahotniuc și nu va susține în niciun fel guvernarea aceasta. Alte puncte ale angajamentului se referă la concepte de bază ale Constituției Republicii Moldova, precum și la doleanțele majorității absolute ale cetățenilor.

După mesajul publicat de liderul PSRM, Maia Sandu a menționat că a semnat deja un contract social în care și-a asumat  în fața cetățenilor un angajament ferm de a elibera instituțiile publice și clasa politică de influența nefastă a oligarhilor.

123

14591607_1604867332872599_8180017460013840537_n

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente