(video) Maia Sandu către Dorin Chirtoacă: „Retrageţi-vă din cursă, dacă nu doriţi să câştige Dodon”

Maia Sandu
Foto: Privesc.eu

Candidata PAS la prezidenţiale, Maia Sandu, l-a îndemnat pe concurentul său liberal, Mihai Ghimpu, să se retragă din cursa electorală şi să o susţină, dacă nu doreşte ca la şefia statului să ajungă Igor Dodon. Declaraţia a fost făcută în cadrul dezbaterilor electorale pe platoul postului public de televiziune „Moldova 1”, transmite IPN. În replică, liberalul Dorin Chirtoacă, primar de Chişinău, care l-a reprezentat la dezbateri pe Mihai Ghimpu, a spus că este de acord cu condiţia că semnează pentru unire.

„Noi ne retragem din această cursă electorală în favoarea Dumneavoastră doar dacă semnăm chiar aici pentru unire şi luptăm împreună pentru realizarea ei”, a declarat Chirtoacă.

La rândul său, Maia Sandu i-a replicat lui Chirtoacă că nu preşedintele este cel care trebuie să-şi dorească unirea, dar cetăţenii. Maia Sandu nu a oferit un răspuns concret nici contracandidatei Ana Guţu, care a întrebat-o dacă susţine unirea cu România: „Scopul meu este să combatem corupţia”.

Dorin Chirtoacă a acuzat-o pe Maia Sandu de lipsă de respect faţă de electoratul PDM. „Înţeleg că nu vă place conducerea PDM, dar nu trebuie să loviţi în toţi de parcă aţi avea voturile asigurate. Prin retragerea lui Lupu se întăreşte poziţia lui Dodon”, a opinat Chirtoacă.

Candidata PAS nu a ezitat să-i adreseze lui Chirtoacă o replică acidă „Să înţeleg că dacă va ajunge Ghimpu preşedinte situaţia în ţară va fi gestionată la fel de bine ca şi în municipiul Chişinău?”.

Dezbaterile electorale de la postul Moldova1 cu participarea Maiei Sandu și Dorin Chirtoacă:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente