(video) Mai mulți chelneri din cluburi, un medic și un polițist au fost reţinuţi pentru trafic de droguri

hgf

Un angajat al unei instituţii medicale, un poliţist și chelneri din cîteva cluburi ale Capitalei au fost reţinuţi pentru trafic de droguri. Schema frauduloasă a fost deconspirată de oamenii legii pe parcursul zilei și nopţii de ieri, 26 octombrie 2016.

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate și Cauze Speciale de comun cu angajaţii Direcţiei Antidrog a Inspectoratului Naţional de Investigaţii au efectuat 28 de percheziţii, pînă la moment fiind reţinute 12 persoane implicate în scheme de realizare a drogurilor. În total, în automobilele și la domiciliile suspecţilor au fost depistate peste 30 g heroină, aproximativ 2 kg de marijuana și mijloace financiare de peste 150 000 lei, precum şi alte mijloace probatorii pe cauza penală.

Schema infracţională era condusă de un angajat al poliţiei, care a fost reţinut imediat după ce a transmis unui cetăţean mai multe pachete din polietilenă cu masă solidă de culoare cafenie, asemănătoare cu heroina cu o cantitate de aproximativ 20 gr.

De asemenea, în urma reţinerii poliţistului, ca rezultat al măsurilor întreprinse a fost depistată heroină cu greutatea de aproximativ 10 gr. Totodată, în automobilul de lux al acestuia au fost găsiţi peste 100000 lei MD, printre care și bani proveniţi din activitatea infracţională.

De menţionat că, angajatul Poliţiei prin intermediul influenţei exercitate asupra consumatorilor de droguri a determinat mai multe persoane să vîndă substanţele pe care le transmitea. Schema de vînzare a drogurilor activa prin distribuirea mai multor tipuri de stupefiante, acesta asigurînd protecţia unor realizatori ca să nu fie cercetaţi sau documentaţi de ofiţerii de investigaţie din cadrul altor servicii. În schemă sunt implicate persoane condamnate anterior pentru infracţiuni similare.

Notăm că, acţiunile de urmărire penală continuă, urmînd a fi reţinute mai multe persoane implicate în realizarea drogurilor, precum și unii consumatori care deţin funcţii în domeniul medicinii, învăţămîntului dar și oameni de afaceri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente