Grafică și Design – specialitatea STEP IT Academy, unde puteți obține studii de calitate și certificate internaționale Autodesk

unnamed

Piaţa muncii oferă un spectru larg de oportunități pentru specialiştii din domeniul graficii, design-ului şi tehnologiilor web. Întrebarea multor tineri este unde ar putea să obțină astăzi, studii de calitate în domeniul graficii, design-ului şi tehnologiilor web, iar noi venim cu răspunsul. La STEP IT Academy, în cadrul specialității „Grafică și Design”, studenții primesc certificate internaționale oferite de compania Autodesk – lider în industria graficii computaționale tridimensionale. Certificatele primite confirmă nivelul de calificare și studierea cu succes a pachetelor de programe Autodesk: 3ds Max, Maya și AutoCAD. Vă relatăm mai jos detalii despre cursurile oferite de academie.

Agenţiile de publicitate, departamentele de marketing, editurile, tipografiile, studiourile de design, studiourile web – toate necesită specialişti calificați. Atât în companii mari sau întreprinderi individuale designerii se pot realiza în orice domeniu de activitate, specializându-se în: designer grafic, ilustrator, web-designer, web-coder, optimizator de site-uri web, animator Flash, designer 3D, 3D-animator, designer de interior, se pot ocupa de editare video la televiziune sau în industria filmului.

Indiferent de direcția aleasă,  întotdeauna veți avea solicitări, veți putea demonstra creativitatea utilizând abilitățile proprii de crea ceva nou, de a da viață ideilor proprii, de a dezvolta abilitățile de design, de a vă perfecționa mereu. Mai mult, nivelul salariilor depinde de calificare, abilități practice și în mediu constituie 2000 $/lună.

STEP IT Academy este una dintre cele mai mari instituții de învățământ internaționale, specializată pe formare în domeniul IT. Filiala STEP IT Academy Moldova activează din anul 2015. Academia este nominalizată ca cel mai bun centru de instruire CISCO al Europei și cel mai bun centru de formare Autodesk din CSI.

Programul de studii la specialitatea Grafică și Design a fost elaborat de specialiști practicieni conform standardelor internaționale și este structurat pe blocuri:

  • Grafică bidimensională și machetare include învățarea de la zero a redactorilor grafici Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Prepress, obținerea abilităților practice și cunoștințe teoretice de desen, istoria artelor, teoria designului, identitate corporativă și branding, design publicitar și tipografică;
  • Discipline web – crearea paginilor web statice, utilizând HTML 5 și CSS 3, usability și ergonomia paginilor web, sisteme de gestiune a conținutului site-urilor web, optimizarea pentru motoare de căutare și marketing-ul digital, animația interactivă în Adobe Flash;
  • Grafica tridimensională – Autodesk 3ds Max, 3d-modelare, materiale și texture, modelarea obiectelor complicate, iluminarea și vizualizarea foto-realistică; design interior, Autodesk AutoCAD;
  • Animația tridimensională și video – Autodesk Maya modelarea și vizualizarea, animația și crearea efectelor, editarea video non-liniară în Adobe Premiere, crearea efectelor în Adobe AfterEffects, prelucrarea sunetului digital;
  • Training-uri de dezvoltare pentru IT-specialiști: Self-management, Communication skills, Soft Skills;

Metoda de predare se bazează pe principiul „minim teorie, maxim practic”și programul de studii nu are analogii. În procesul de studii sunt utilizate metode de instruire și materiale didactice de autor. Studenții învață să lucreze în echipă realizând proiecte reale, creându-și portofolii cu lucrări: logo-uri, postere, coperți de reviste, lucrări personale, de auto-promovare, design de ambalaj, tipografie experimentală etc. De la concept la execuție, având libertatea de ași manifesta creativitatea la fiecare lucrare, de ași găsi și defini un stil propriu, caracteristic. Toate acestea asigură un nivel înalt de cunoștințe a absolvenților și garantează angajarea reușită încă din perioada academică. Profesorii din cadrul specialității sunt specialiști practicieni, cu o experiență bogată în IT, certificați internațional, fiind instructori autorizați Autodesk,

Profesorii pe care veți avea ocazia să-i întâlniți la această specialitate și recomandările oferite, sunt:

stept3Maria Harti, șefa departamentului Grafică Computațională și Design. Manager Autodesk Authorized Academic Partner Moldova, instructor autorizat și deținătoarea certificatelor profesionale: Autodesk 3ds Max și Autodesk AutoCAD. Licențiată în arhitectură în cadrul Universității Tehnice a Moldovei.

„Designul este profesia ce-și are loc în orice sferă de activitate, motiv pentru care designerii vor fi mereu în căutare. Pe lângă aceasta, designul este și o profesie creativă. Aici aveți posibilitatea să vă valorificați ideile, dându-le viață, să puneți accent pe redarea stării emoționale, transpunând-o într-o lume a designului și să aduceți o nouă viziune asupra lucrurilor ce ne înconjoară. Un alt avantaj este graficul flexibil pe care îl poate avea un designer și posibilitatea de a lucra din orice punct al lumii după propriu orar. Acest domeniu vă permite să fiți într-o dezvoltare continuă și nu vă va lăsa plictisiți nici o clipă. Acum e rândul Dumneavoastră de a schimba lumea”.

 

step4

Inna Hristeva – Instructor autorizat Autodesk și deținătoarea certificatelor profesionale: Autodesk 3ds Max și Autodesk AutoCAD.  Licențiată în arhitectură în cadrul Universității Tehnice a Moldovei. La STEP IT Academy Moldova în calitate de lector predă cursurile „Istoria Artei” și „Bazele desenului”.

„Ritmul vieții devine tot mai rapid și dificil. În masa gri a junglei urbane, tot mai des apare necesitatea să introducem elemente cu un fond emoțional pozitiv: joc de forme, culori…. Noi, designerii, încercăm să oferim mai mult sens și căldură  momentelor simple din viața noastră. Încercați să creați, să gândiți artistic și veți reuși să dați lucrurilor simple un suflu nou, o nouă viziune.”

 

step5

Lilia Iacob – Lector la STEP IT Academy Moldova în cadrul specialității predă cursurile: Adobe Photoshop și Adobe InDesign. Specialist în IT-industrie cu o experiență de peste 20 de ani în tipografică.

„Dezvoltarea designului grafic pe computer încă din anii ’80 a permis atât vizualizarea imediată a efectelor cât și a corectărilor imediate tipografice. Cu toate acestea, uneltele tradiționale cum ar fi creioanele, cariocile sunt încă actuale și folosite de mulți designeri, pentru a  face niște schițe de mână al conceptului inițial, ca la încheiere, idea să fie finalizată pe computer utilizând graficele și instrumentele software de proiectare (Adobe Photoshop, Corel Draw, etc). Orice proiect de design este rezultatul lucrului în echipă (client – copywriting – designer – manager proiect), colaborare ce ne învață să acordăm o mai mare atenție la fiecare detaliu al proiectului și la instrumentele de transmitere al mesajului dorit”.

 

stept2

 

Luminița Ermurachi – Lector la STEP IT Academy Moldova în cadrul specialității predă cursurile: „Teoria designului”, ”Brand identitate”. Principalele direcții – 3D, Photoshop, InDesign, ilustrații, crearea de reviste și cărți, design publicitar. A absolvit Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, membră a Uniunii Artiștilor din Moldova.  Are mai mult de 15 ani de experiență în studioul de design.

„Profesia designerului sugerează o autoinstruire permanentă, comunicare cu persoane creative din diferite țări, schimb de idei și multe altele. Alegând designul nu veți avea timp pentru plictiseală. Cine știe, poate dumneavoastră sunteți acea persoană care va crea un design-proiect ce va schimba viziunea noastră în lucrurile obișnuite, printr-o abordare individuală și creativă a fiecărui proiect, crearea propriului său stil în program. Nu contează ce doriți de la profesia dumneavoastră – să câștigați mulți bani sau să schimbați lumea. Fiind designer, aveți ambele posibilități.”

step

 

Andrei Bîcu  – Lector la STEP IT Academy Moldova. În cadrul specialității predă: Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, ”Istoria Artelor”. Licențiat în arhitectură în cadrul Universității Tehnice a Moldovei. Arhitect și designer practician.

„Designul vă înconjoară… De la clădirea unde locuiți până la pixul lăsat pe masă. Estetic, funcțional, practic și inteligent – toate sunt părți componente a designului. Doriți să schimbați lumea? Doriți să faceți lumea mai frumoasă? Doriți ca totul ce vă înconjoară să vă bucure zi cu zi? Răspunsul este sigur – Design.”

 

step6

 

Oleg Jelezneac – Lector la STEP IT Academy Moldova. În cadrul specialității predă:”Design publicitar”, ”Fotografia Digitală”. A absolvit Universitatea de pedagogie, Facultatea Arte Plastice. Specialist cu o experiență de peste 20 ani în design publicitar, designul produselor noi, fotografie digitală și artistică, animație.

Director „ZAMOZ Design Studio”, agenție de design, publicitate, animație, marketing. Între cele mai cunoscute proiecte realizare de la zero (concept, logo, eticheta, ambalaj) putem evidenția brandurile: ALBA, CASUȚA MEA, FRUCTE-DAR, PRESTO, NATUR BRAVO, BEREA CHISINAU, BOSTOVAN etc.

„Noi trebuie să încercăm să vorbim mereu o limbă cât mai prietenoasă cu cumpărătorii, pentru că ei sunt prietenii celor care vând. În prezent foarte multe companii se adresează prin ambalaj și nu doar prin metodele de promovare a produsului, de aceea ambalajul trebuie să comunice cât mai multe”, este de părere Oleg Jelezneac.

Alte sfaturi pe care profesorul Oleg Jelezneac le dă celor care sunt interesați de acest domeniu:

# Când faci un logo nou cu o stilistică nouă este foarte important să știi ce fel de local/produs este și care este suflul său, specificul său, în ce limbă acesta vorbește. Totul trebuie să fie armonios;

# Este periculos atunci când clientul nu este sigur de cum produsul său va apărea pe piață, întrucât în logo trebuie să se regăsească esența produsului;

# Când clienții nu sunt siguri ce ar dori, atunci va trebui să faci mai multe variante de design pentru a veni în ajutorul lor;

# Fotografiile care sunt plictisitoare pot fi transformate în fotografii digitale interesante, pentru a evidenția un anumit element pe care vrem să punem accent sau un produs, spre exemplu.

***

Despre STEP IT Academy

STEP IT Academy are 43 de filiale în 16 țări ale lumii, printre care și Moldova, în rețea predau peste 600 de profesori practicieni. Numărul absolvenților se ridică la peste 80.000, aceștia fiind angajați în cele mai mari companii din lume. Academia oferă o alternativă programului academic, fiind actualizat în conformitate cu necesitățile industriei IT. Academia colaborează cu companii din domeniu IT și recrutare HR oferind studenților oportunități reale de stagiere și de angajare.

În Moldova, STEP IT Academy oferă trei direcții de specializare:

  • Grafică și Design
  • Elaborare Software
  • Rețele și securitate cibernetică

Durata studiilor este de 2,5 ani, forma de studii – flexibilă: cu frecvență la zi sau cu frecvență redusă. Se admit persoane având vârsta de la 15 până la 55 de ani, indiferent de studii și specialitatea de bază.

Studiind IT la STEP IT Academy e ca și cum ai participa într-un maraton de doi ani și jumătate, cine ajunge până la sfârșit acela și este cu siguranță un învingător!

Înscrierile pentru studii sunt deschise acum. Studiile încep la 31 octombrie 2016. Aici vezi mai multe detalii legate de procesul de admitere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente