Cum a fost reflectată în presa internațională retragerea din cursa electorală a candidatului PD

Marian Lupu

Decizia candidatului democrat la funcția de președinte, Marian Lupu, de a se retrage din campania electorală nu a trecut neobservată pentru comunitatea internațională. Gestul a fost subiect de știre a mai multor portaluri de știri de talie internațională.

Astfel, agenția internațională Reuters a publicat miercuri seara o știre privind retragerea lui Lupu în favoarea unui candidat proeuropean. „Candidatul susținut de Guvern în cursa pentru fotoliul președintelui Republicii Moldova se retragere miercuri, anunțând că este o mișcare strategică pentru a asigura funcția președintelui în mâinile forțelor pro-europenilor.

Pionerul alegerilor de duminică este candidatul pro-rus Igor Dodon care intenționează să organizeze un referendum prin care să ceară opinia societății ex-sovietice privind Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană”, se spune în articol.

„Este o decizie strategică. Moldova are nevoie de un președinte pro-european. Sondajele arată că ea (Maia Sandu) este mai favorizată”, citează ABC News și Fox News.

Precizăm că, anunțul privind retragerea lui Marian Lupu din cursa prezidențială în favoarea candidatului proeuropean a fost făcut ieri în cadrul unui briefing de presă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente