(video) Sandu: Decizia lui Plahotniuc are ca scop propulsarea lui Dodon în fotoliul de președinte din primul tur

maia nastase

Lidera PAS, Maia Sandu, califică retragerea lui Marian Lupu din cursa electorală ca fiind un „joc murdar” care are drept scop propulsarea liderului socialist în funcția de președinte încă din primul tur. Declarația a fost făcută în cadrul unui briefing de presă la care a participat și liderul PPPDA, Andrei Năstase.

„Vlad Plahotniuc l-a retras pe Marian Lupu din cursa electorală de frica candidatului comun. Cei doi au spus că fac asta pentru păstrarea cursului european. Dacă își dorea un parcurs european nu forma o majoritate parlamentară. Dacă era pro-european vota și ducea până la capăt reforma procuraturii. Dacă era pro-european nu oprea investigația pe Ilan Shor.

Plahotniuc joacă murdar și eu nu joc după regulile lui. Hoții ca el trebuie să ajungă la închisoare pentru furt, abuz în putere, dezinformarea sistematică prin intermediul holdingului său. Scopul său este consolidarea puterii, iar pentru asta el are nevoie de un președinte care latră, dar nu mușcă. Un om bolnav de putere își bate joc de o țară întreagă și el trebuie oprit. Să  știți că aș fi intrat în turul II și fără sprijinul acestor indivizi. Nu am nevoie de intermediari”, a declarat Maia Sandu.

În același timp, liderul PPDA, Andrei Năstase, îndeamnă alegătorii să nu cadă în cursă și să fie duși în eroare. De asemenea, Năstase afirmă că nu este nevoie de intermediari pentru susținerea candidatului comun, Maia Sandu.

„Trebuie să ne mobilizăm din primul tur. Vom merge în campania electorală și nu avem nevoie de intermediari criminali. Încercarea holdingului este de a-l propulsa direct pe Dodon în funcția de președinte. Să știe toată lumea, că prima indicație pe care a făcut-o Plahotniuc a fost ca fiecare coordonator să meargă la primarii pe care i-a corupt ca să-i îndemne să voteze pentru Igor Dodon. Vrea să se mențină în continuare la putere cu orice preț”, a conchis sursa.

Precizăm că, astăzi 26 octombrie, candidatul la funcția de președinte din partea PDM, Marian Lupu și  candidatul socialiștilor, Igor Dodon, urmau să participe la o dezbatere electorală organizată de agenția Infotag. Însă cu o oră înainte de emisie, evenimentul a fost anulat.

La scurt timp, liderul PDM, Marian Lupu a susținut un briefing de presă unde a anunțat că se retrage din cursa electorală în favoarea Maiei Sandu pe motiv că are cele mai mari șanse să-l învingă pe Igor Dodon.

Lidera PAS, Maia Sandu, califică acțiunile PDM ca fiind un „gest disperat”. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente