(foto) Lucrările de reabilitare a clădirii Muzeului local din Ruseștii Noi sunt pe ultima sută de metri

collage

În satul Ruseșii Noi din raionul Ialoveni au fost executate lucrări de reconstrucție a unei clădiri vechi, care inițial a fost prima școală primară din sat, unde reprezentanții autorităților locale intenționează să amenajeze un Muzeu al satului.

Renovarea clădirii are loc din Fondul național de dezvoltare regională în cadrul proiectului „Traseul turistic în 9 localități, crearea oportunităților de investire în turism”.  Proiectul a fost inițiat în anul 2015 și pînă la acest moment aici au fost efectuate lucrări de reparație capitală a clădirii, care a inclus: consolidarea planșeului, schimbarea învelitorii acoperișului, schimbarea tâmplărirei, lucrări ce prevăd amenajarea teritoriului, prin executarea gardului , trotuarelor și înverzirea terenului aferent acestei clădiri. Lucrările au costat aproximativ 1 milion de lei.

Astăzi, membrii comisiei de recepție s-au întrunit pentru a constata terminarea lucrărilor prevăzute în proiect. La ședință au participat reprezentanți ai Ministerului Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Agenției de dezvoltare regională Centru, CR Ialoveni, primăriei Ruseștii Noi, serviciilor deconcentrate din raion, responsabilul tehnic, precum și reprezentanții firmei care a executat lucrările.

Viceministrul dezvoltării regionale și construcțiilor, Anatol Usatîi, prezent la ședință, a menționat că „Renovarea muzeului din satul Ruseștii Noi este o inițiativă frumoasă pe care o salutăm și ne dorim să avem cît mai multe proiecte regionale de acest fel pentru promovarea culturii și a tradițiilor specifice fiecărei regiuni.”

Potrivit primarului loclității, Pavel Codreanu, în scurt timp după finalizarea tuturor lucrărilor va fi organizat un concurs de selectare a exponatelor pentru muzeu la care vor fi îndemnați să participe toți locuitorii satului.

Directorul ADR Centru, Viorel Jardan, a informat participanții la ședința de recepție la terminarea lucrărilor că toate activitățile planificate în cadrul proiectului au fost realizate conform graficului de execuție.

La scurt timp după înlăturarea obiecțiilor înregistrate în timpul vizitei de astăzi la șantierul din Ruseștii Noi va fi inițiată procedura de recepție finală și darea în exploatare a muzeului.

 

1

3

4

5

6

7

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente