Ești interesat de fenomenul migrației? Vino să discuți subiectul la un dialog public

ihrbtni3km

La 27 octombrie, începând cu ora 18:30, Fundația elvețiană „Terre des hommes” Moldova vă invită la un dialog deschis despre stereotipurile și prejudecățile legate de fenomenul migrației, iar mai exact de copiii rămași acasă și părinții plecați la muncă peste hotare. 

„Părinții mei muncesc peste hotare…” spun peste o sută de mii de copii din Moldova. Dar separarea geografică temporară între membrii unei familii nu ar trebui să fie un obstacol în dezvoltarea copiilor rămași acasă.

La eveniment, va fi analizat și dezbătut subiectul migrației alături de: psihologul Tatiana Turchină, autorul filmului animat „In Exile” Alexandru Kurilov și fondatoarea comunității UpGrade în Educaţie, Victoria Coroban.

Tot aici, avea loc și proiecția filmului animat „In Exile” (In Exile, Animated Short Film), care îi aduce în prim plan pe copiii, părinții cărora sunt plecați la muncă în alte țări. Pelicula prezintă povestea unui băiețel și visul acestuia, care îl face să-și petreacă timpul liber într-o căsuță abandonată, pe malul unui râu. „In Exile” este o producție autohtonă, realizată de studioul Kurilov Group, în regia lui Alexandru Kurilov.

Participanții vor primi materiale informaționale ce au menirea de a susține o relație sănătoasă dintre părinții și copiii afectați de fenomenul migrației. Dialogul public „Familii fără hotare” reprezintă o serie de evenimente din cadrul unei campanii de informare. Vedeți detalii despre campania „Familii fără hotare” la www.farahotare.md.

Evenimentul va avea loc la Patiseria Caramel (str.G.Banulescu-Bodoni, nr.4, etajul 2). Participarea la eveniment este gratuită. Pentru participare, completați formularul de participare.

Campania de informare „Familii fără hotare” face parte din proiectul „Protecția copilului în contextul migrației părinților”, implementat de Terre des hommes Moldova, cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei în cadrul Programului Drepturile Omului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente