(vox) Cine sunt persoanele care servesc drept exemplu pentru tinerii din ziua de azi

collage

În ritmul rapid al vieții contemporane, tinerii sunt nevoiți să caute modalități de a-și găsi rapid calea potrivită de dezvoltare pe care o vor urma în urcarea lor spre atingerea scopului stabilit. Astfel, în căutarea unor piloni de susținere în luarea deciziilor și selectarea direcțiilor, generația tânără apelează deseori la exemple concrete de personalități, viața cărora li se pare demnă de urmat, pentru că, după cum o știm bine cu toții, să iei exemplu de la persoana care a trecut drumul înaintea ta poate fi extrem de benefic și util. Totuși, cine sunt acești oameni care inspiră și ghidează indirect tinerii din Moldova? Câteva răspunsuri la această întrebare puteți găsi mai jos chiar din prima sursă.

fb_img_1476898353860

 

Eugen Văscu, 19 ani – Johann Wolfgang von Goethe

Pentru mine, Johann Wolfgang von Goethe este un model care mă învață și mă va învăța restul vieții. Goethe îndeamnă oamenii să nu se aprofundeze doar într-un domeniu, ci să încerce toate posibilitățile. El m-a învățatat perseverența, dragostea față de creație, natură și artă. Lecțiile lui Geothe trebuie sa fie predate nu numai tinerilor, dar și întregii umanități, citatul preferat fiind „Declinul literaturii indică declinul unei națiuni”.

 

fb_img_1476896426539

Ana Gnip, 17 ani – Coco Chanel

După mine e femeia care dincolo de aparențe a putut reda pe tot parcursul vieții esența puterii feminine și a calității de a fi frumoasă nu doar la exterior. Studiindu-i biografia, pot afirma cu certitudine că absolut fiecare femeie are de învățat din entuziasmul și dăruirea care au marcat viața acestei doamne. Ador eleganța de care a dat dovadă, inteligența și curajul, calități care, după mine, trebuie cultivate în fiecare personalitate feminină!

 

fb_img_1476896416944

Silviu Fucarev, 18 ani – Gary Vaynerchuk

E foarte greu să fii modelul meu. În mare parte pentru că eu sunt tipul de om care analizează pe cineva din toate punctele de vedere și nu mă mulțumesc doar cu o latură care iese în evidență. În ultimul timp m-a inspirat mult antreprenorul, influencerul, media guru-ul Gary Vaynerchuk sau Gary Vee așa cum este cunoscut pe rețelele de socializare. Îmi place viziunea sa amplă despre viață, el iese în evidență printre alți speakeri motivaționali prin politica sa de „no bullsh*t”. În loc să portretizeze viața ca o pistă pentru succes, el ne aduce aminte despre eșecuri iminente, despre muncă la miezul nopții și despre sacrificiile pe care trebuie să le faci ca să ajungi departe. Gary este o persoană extrem de deschisă (stă până la 2 de noapte ca să răspundă followerilor de pe rețelele de socializare) și asta mă atrage. Get to know him, he will truly change your life!

 

fb_img_1476896810906

Gabriela Ciolacu, 18 ani – Margaret Thatcher

Ea e omul care vreau să devin. E un model pentru mine, femeia de mâine. Margaret e singurul premier care a scos o țară din colaps economic și e incontestabil că aceasta este o realizare grandioasă. Să poți să conduci o țară eficient denotă rațiune, putere și caracter. Astfel de persoane nu se lasă influențate de val. Vreau să ajung omul care nu merge după val, ci creează valul. De aia o respect ca femeie, ca lider, ca om cu valori, trăsături care astăzi pot fi considerate rare.

 

fb_img_1476896484459

Vlaicu Motrescu, 18 ani – Elon Musk

Elon Musk ne dă o lecție simplă, dar importantă – indiferent de ce spune lumea, fă ceea ce dorești să faci. Cred că este un exemplu demn de urmat pentru orice tânăr. Musk își atinge scopurile indiferent de circumstanțe. Are o voință de fier și aceasta îi permite să facă tot ceea ce își propune. Eu, ca și toți cei din jurul meu, am doar de învățat de la el. De asemenea, el vrea să colonizeze Martele! I mean, how cool is that?

 

fb_img_1476896546784

Nichita Railean, 18 ani – Ion Antonescu

Cred că un model pentru mine ar fi Ion Antonescu. Succesele sale socio-politice au demonstrat că această personalitate poate plasa interesele națiunii sale mai presus decât orice altceva. A fost un om de onoare, care știa ce înseamnă demnitate și integritate. Dedicația și loialitatea sa către poporul român a fost grandioasă, ceea ce rareori se observă la clasele politice din prezent.

 

14796143_1131183410300077_429154070_o

Iuliana Golub, 18 ani

A scrie despre o persoană faimoasă care îmi este model s-a dovedit a fi destul de dificil. Stând și contemplând ce aș putea scrie mi-am dat seama că nu am un astfel de model stabil, adică nu am pe cineva anume pe care să-l urmăresc și care să mă inspire. Cred că adun povețe și citate care îmi plac de la diferite persoane, dar mai ales din cărți. Nu mă înțelegeți greșit, nu am un model nu pentru că mi se pare că nu am nevoie de unul. Știu că mai am loc mult să excelez și să lucrez asupra mea, probabil că doar nu am găsit încă persoana care să mă inspire într-atât încât să o urmăresc în permanență și spre al cărui fel de a fi să tind. În afară de părinți, desigur.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente