Tinerii din Peresecina vor să reamenajeze parcul din localitate. Vino să sădești un tei ce-ți va purta numele

dji_0442_0-00-32-02

iParc este un proiect inițiat de tinerii din Peresecina. Așa cum spun inițiatorii, proiectul a apărut din dorința de a schimba aspectul parcului din localitate, iar pentru acest scop, ei organizează o colectare de fonduri.

Peresecina este o localitate așezată într-o regiune colinară și de șes, în Valea Micletilor, pe râul Ichel, de-a lungul șoselei dintre Orhei și Chișinău.

„Ne dorim salubrizarea teritoriului „Parcului de lângă școală” pentru ca ulterior să plantăm o alee de tei și să instalăm coșuri de gunoi și bănci, care costă în jur de 2.000 de euro. Astfel, pentru procurarea băncilor și a coșurilor de gunoi e nevoie de 2.450 de euro. Pe platforma Guvern24 dorim să colectăm 2.000 de euro. Restul banilor vor fi asigurați din partea administrației publice locale Peresecina. Scopul nostru este ca în primăvară să instalăm alte 10 bănci”, se scrie în descrierea proiectului pe Guvern24.md.

„Simțim că suntem pregătiți să schimbăm fața parcului și să lăsăm în urma noastră ceva frumos, un mic exemplu pentru tinerii ce tind să se afirme și să facă ceva pentru a avea un sat mai frumos. Credem că dacă vom lucra eficient împreună, se va trezi interesul pentru a face schimbări în societate. Acest lucru va face ca tinerii să se simtă importanți. Ei vor obține încrederea în propriile puteri și vor face prin aportul lor lucruri pozitive și utile pentru întreaga comunitate. Vrem să vedem tineri curajoși care să iasă din zona lor de confort, să încerce de a se opune rutinei și să lupte pentru viitorul lor”, au mai scris inițiatorii proiectului.

Pentru a susține cauza, puteți dona aici. De asemenea, pe 10 noiembrie, începând cu ora 10.00, sunteți invitați să vă alăturați acțiunii de sădire a teilor. Puteți să vă sădiți propriul tei ce vă va purta numele.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente