(video) Marș unionist cu incidente, la București. Mai mulți protestatari au fost reținuți

14680781_1224802684245156_2451441596794475672_n-840×420
Foto: zdg.md

Peste 2.000 de oameni participă, sâmbătă, la Marşul pentru Basarabia organizat de Platforma Unionistă, manifestanţii cerându-le preşedintelui, premierului, dar şi liderilor politici să-şi asume unirea României cu Basarabia ca proiect de ţară, scrie Mediafax.

Unii manifestanţi care participă la marşul pentru Basarabia au forţat cordonul jandarmilor din zona Guvernului şi au vrut să intre pe Calea Victoriei din Bucureşti, dorind să ajungă în Piaţa Universităţii. Jandarmii au ridicat câţiva protestatari, aceştia urmând să ajungă la audieri la secţiile de poliţie.

Aproximativ 2.000 de oameni participă la această manifestare. Manifestanţii strigă „Basarabia e România!” şi le cer liderilor politici să facă din unirea României cu Basarabia o prioritate.

„Noi nu suntem partide, nu suntem organizaţii, noi suntem oameni liberi, suntem unionişti. Ne-am adunat din toate colţurile ţării să îi întâmpinăm pe fraţii noştri basarabeni, care anul trecut au venit pe jos spre ţară şi a căror dorinţă nu a fost ascultată de clasa politică din România. Exstă o mare indiferenţă în momentul ăsta la Bucureşti, dar indiferenţa asta trebuie să se oprească astăzi, aici şi acum. Ne-am adunat în faţa Hanului lui Mnauc pentru că de aici a fost răpită Basarabia prima oară şi nu o să oprim această manifestaţie până când premierul Dacian Cioloş şi toţi liderii partidelor politice nu o să ne asculte şi o să îşi asume unirea ca proiect de ţară”, a declarat unul dintre manifestanţi.

Printre reținuți se află și pre­șe­din­tele Plat­for­mei Uni­o­niste Acțiu­nea 2012, care a orga­ni­zat mar­șul „Luptă pen­tru Basa­ra­bia”. Tânărul are, însă, acces la telefonul mobil și postează actualizări despre locul unde se află.

simion simion2 simion3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente