Prejudicii de milioane de lei! Camera de Licențiere a suspendat activitatea tuturor cazinourilor din țară

poză simbol
Foto: publika.md

Camera de Licențiere a suspendat sâmbătă activitatea tuturor casinourilor din țară ca urmare a multiplelor încălcări din partea unor funcționari ai instituției care au prejudiciat bugetul de stat în proporții deosebit de mari.

Potrivit unui comunicat de presă a instituției, 65 de agenți economici din domeniu au rămas fără licență.

„Acţiunile de suspendare sunt cauzate multiplelor incălcări constatate in cadrul actului de control efectuat de Inspecţia Financiară din subordinea Ministerului Finanţelor și a investigaţiilor efectuate de Procuratura Anticorupţie in comun cu Centrul National Anticorupţie.
Printre incălcările constatate se enumeră fraudarea sistemului electronic “e-licentiere” ceea ce a adus la prejudicierea bugetului de stat in proporţii deosebit de mari, se mai spune zn comunicat.

Acţiunile Camerei de Licenţiere sunt in strictă corespundere cu prevederile legislaţiei in vigoare si Camera de Licentiere, angajatii acesteiea vor depune toată diligenţa pentru buna cooperare cu organele de drept pentru desfăsurarea bunei investigaţii si inlăturarea neconformităţilor în termeni restrinşi”, se mai menționează în comunicat.

Tot astăzi, Centrul Național Anticorupție (CNA) a anunțat că  potrivit datelor preliminare ale urmăririi penale, angajaţii menţionaţi ar fi manipulat sistemul electronic e-Licenţiere, prin introducerea informaţiilor eronate despre eliberarea, reperfectarea sau prelungirea licenţelor pentru patronii de cazinouri sau săli de jocuri de noroc. În urma unei inspecţii financiare, s-a stabilit că deşi agenţii economici prezentau pachete incomplete de acte pentru obţinerea sau prelungirea licenţei, unele documente având chiar şi termenul expirat, în sistemul electronic e-Licenţiere figura o rezoluţie favorabilă.

Nereguli s-au depistat şi la încasarea plăţilor pentru eliberarea/prelungirea licenţelor. În urma auditului, s-a stabilit că, deşi  taxele nu erau achitate în termen, agenţii economici nu plăteau penalităţile pentru întârziere. Din această cauză, pe parcursul a 10 luni ale anului curent,  bugetul de stat a fost prejudiciat cu 15 000 000 de lei,  a anunțat CNA.

În acest caz a fost iniţiată o urmărire penală, iar dacă vor fi găsiți vinovați bănuiţii riscă pedepse cu închisoare de până la  10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente