Partidul Popular European o susține pe Maia Sandu la prezidențiale și-i cere lui Iurie Leancă să se retragă din cursă

partidul-popular-european-saluta-decizia-de-desemnare-a-candidatului-comun-maia-sandu-este-un-politician-curajos-onest-si-dedicat-1476538668
Foto: PPE

Președinția Partidului Popular European (PPE) a lansat un comunicat public prin care își exprimă sprijinul pentru Maia Sandu, președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), care a fost înaintată de către partidul membru al PPE, Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM), și de către Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr (PPDA), în calitate de candidat comun de centru-dreapta la alegerile prezidențiale ce vor avea loc pe 30 octombrie.

„Maia Sandu este singurul candidat la președinție care va lupta împotriva corupției, va reforma sistemul de justiție și va asigura funcționarea statului de drept. Apreciem parcursul ei impecabil în respectarea regulilor de transparență și democrație în cursul carierei sale politice și în timpul acestei campanii electorale. În perioada în care a fost Ministru al educației, ea a demonstrat că nu se teme să realizeze reforme dificile și poate rezista presiunilor din partea oligarhilor corupți”, se specifică în comunicat.

În același timp, PPE condamnă atacurile de intimidare și campania de defăimare continuă a Maiei Sandu din partea Partidului Democrat și a Partidului Socialist, care, potrivit PPE, și-au pus interesele personale mai presus de nevoile moldovenilor de rând. Președinția PPE, de asemenea, rămâne îngrijorată de posibilitățile de fraudare a votului în timpul acestor alegeri prezidențiale. „Intimidarea alegătorilor, finanțarea ilegală a campaniei electorale și utilizarea resurselor administrative sunt inacceptabile. Vom alerta toți observatorii internaționali să monitorizeze situația și să se asigure că alegerile prezidențiale întrunesc standardele democratice. Partenerii europeni nu vor tolera și nu vor accepta fraudarea alegerilor.”

În context, Președinția PPE a făcut un nou apel către Iurie Leancă, liderul Partidului Popular European din Moldova (PPEM), să se retragă din cursă. Astăzi mai mult ca oricând este important ca toate partidele de centru-dreapta să-și unească forțele în sprijinirea unui singur candidat, și să consolideze astfel șansele Maiei Sandu să câștige.

PPE este cel mai mare și mai influent partid politic de centru dreapta la nivel european, care are în componența sa 75 de membri din 40 de țări, președinții Comisiei Europene și a Consiliului European, 8 prim-miniștri din UE și alți 5 prim-miniștri din afara UE, 14 membri ai Comisiei Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente