Inna Popenco: Socialiștii de la CEC pledează în judecată pentru excluderea mea din campania electorală

1
Foto: Facebook/Inna Popenco

Fratele unui deputat socialist reprezintă Comisia Electorală Centrală (CEC) la ședința de judecată de la Curtea de Apel, în cadrul căreia este examinată excluderea candidaturii Innei Popenco din campania electorală, scrie ZIARUL NATIONAL.MD.

Activiștii PSRM au provocat un scandal și au asigurat suportul mediatic pentru ca CEC să ia decizia de a transmite în judecată spre examinare cererea privind excluderea Innei Popenco din cursă, spun reprezentanții „Partidului Șor”. Faptul că CEC va fi reprezentat în judecată de Maxim Lebedinschi, fratele deputatului socialist, Adrian Lebedinschi, a devenit cunoscut la ora 14.00, chiar înaintea ședinței care are loc la această oră. Potrivit site-ului oficial al PSRM, Adrian și Maxim Lebedinschi fac parte din Consiliul Național al PSRM.

„La începutul săptămânii, PSRM a încercat să perturbeze procesul de deschidere a primului magazin social în Chișinău. Pentru asta, nu doar că a folosit o denunțare anonimă, fiind chemați zeci de polițiști, dar și au fost intimidați veteranii și pensionarii aflați acolo, inclusiv voluntarii și activiștii, care au fost amenințați”, spune Inna Popenco.

„Scandalul în jurul magazinului social, socialiștii l-au interpretat în așa mod că din cursa prezidențială trebuie exclus candidatul Inna Popenco, care, la cererea persoanelor în vârstă, a venit pentru scurt timp la locul unde aveau loc pregătirile pentru deschiderea magazinului, a vorbit cu cei adunați, le-a ascultat sugestiile și solicitările și, simbolic, a înmânat un card de utilizator unui pensionar pentru a se putea folosi de serviciile magazinului”, spune candidatul „Partidului Șor”.

Popenco este nedumirită și de faptul că la puțin timp după ce socialiștii au perturbat procesul de deschidere al unui magazin social, alt candidat la prezidențiale, Silvia Radu, a folosit formulările PSRM-ului și a cerut ca reprezentanta „Partidului Șor” să fie exclusă din cursa electorală.

Anterior, fiind în funcția de șef al companiei „Union Fenosa”, Silvia Radu a lucrat îndeaproape cu ministrul Economiei de atunci și actualul lider PSRM, candidatul socialiștilor la prezidențiale Igor Dodon, mai spune aceasta.

Prin decizia judecătorului, ședința de judecată pe acest caz este închisă pentru mass-media.

Menționăm că Silvia Radu și PSRM au solicitat excluderea din cursa prezidențială a Innei Popenco pentru că ar fi încercat să corupă alegătorii prin deschiderea magazinelor sociale în plină campanie electorală.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente