(video) Corupția din Republica Moldova – acum în cadrul unui proiect de film artistic de Eugen Damaschin

facebook.com

„Pentru tot plătim, dacă nu noi, atunci cineva pentru noi”. Aşa începe trailerul noului proiect de film artistic „Beautiful Corruption”. Proiectul este semnat de regizorul Eugen Damaschin şi este produs de Fabrica de imagine, cu susținerea Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova.

Trailerul filmului, în viziunea regizorului Eugen Damaschin, prezintă o oglindă a societății în care trăim, iar imaginea din oglindă poate fi percepută de fiecare diferit. Unora poate să le placă ce văd, altora – nu, și asta să-i facă să schimbe ceva în ei.

Filmul, ce se preconizează a fi un lungmetraj realizat în Moldova, la care vor participa echipe din Moldova, Franţa, România, Rusia şi Ucraina. Filmul are în prim plan un personaj care trece prin mai multe experienţe legate de un fenomen bine cunoscut în Moldova – corupţia.

„Am început de la o idee simplă. Am observat că despre acest fenomen se vorbește pretutindeni. Cu toții ne indignăm de ce asta se întâmplă, însă foarte puțini recunosc că totul începe de la noi, de la fiecare în parte. Am scris un scenariu în care am încercat să descriu acest circuit vicios pe care îl alimentăm și pe care am ajuns să îl percepem ca pe ceva normal”, a spus Eugen Damaschin.

Eugen Damaschin este cunoscut pentru spoturile sociale de rezonanţă pe care le-a realizat, printre care: #FărăFrică„Oameni buni”. Regizorul abordează teme actuale, oferind o viziune artistică asupra unor probleme sociale cu care se confruntă societatea noastră.

Pentru detalii despre filmări, urmăriţi pagina de Facebook a proiectului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente