USMF: Peste 400 de absolvenți au fost înmatriculați la studii prin rezidențiat

dsc_4437
Foto: usmf.md

La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu” s-a încheiat procesul de admitere la studii postuniversitare prin rezidențiat. În acest an au fost înmatriculați la studii 425 de rezidenți, care au aplicat la 36 de specialități. Pentru Medicină au optat 314 tineri, 36 au ales Sănătate publică, 55 – Stomatologie, iar 20 s-au înscris la Farmacie.

Oferta de studii pentru 2016-2017 a constituit 502 locuri (472 – buget și 30 – contract). Comparativ cu anul trecut, la Medicină s-au oferit cu 21 de locuri mai mult, deoarece numărul absolvenților la ciclul licență a fost mai mare. Totuși, se atestă o scădere a numărului celor care participă la concursul de admitere în rezidențiat la această specialitate (75,2% în 2016 față de 81,3% în 2015). În anul curent a fost introdusă o nouă specialitate – Farmacia comunitară și de spital, pentru care au optat 5 tineri.

Dat fiind faptul că, din anul 2015, absolvenții facultăților de Stomatologie și Farmacie pot activa în câmpul muncii fără a avea studii în rezidențiat – pentru aceste domenii au fost oferite locuri doar la specialități specifice (chirurgie dento-alveolară, endodonție, ortodonție, parodontologie, protetică dentară; farmacie analitică, clinică, comunitară și de spital, tehnologie farmaceutică).

În data de 11 octombrie a avut loc adunarea generală a rezidenţilor admiși pentru anul de studii 2016-2017.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
Mai citește
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente