În perioada 7-11 noiembrie 2016 Chișinăul va găzdui prima ediție Startup Week, o inițiativă globală sub egida Techstars, creată să impulsioneze inovația și să consolideze ecosistemele antreprenoriale din țările în care are loc.

Startup Week aduce împreună antreprenorii, liderii locali și pontețialii parteneri pentru a produce un moment de avânt și a oferi participanților acces la o fuziune extraordinară de experiențe, cunoștințe, exemple și modele de impact.

În cadrul evenimentelor SW speakeri locali și internaționali vin să împărtășească istoriile lor și să inspire comunitatea de startupuri. Participanții au parte de conexiuni și interacțiuni mai active cu membrii comunității locale, iar la final – nu se mai simt singuri in ceea ce fac. Susținerea din partea rețelei locale este cea care poate face diferența între abandonarea unui startup sau continuarea și atingerea succesului.

Chișinău Startup Week vine cu o serie de activități și sesiuni utile și actuale pentru startuperii din Moldova. Agenda include workshopuri, paneluri și discuții privind cele mai actuale tendințe, cele mai inovative metodologii și dezvăluiri recente în domeniul dezvoltării startup-urilor.

Învățăm de la experți internaționali și locali despre combinația dintre Lean Startup și Agile, IBM Bluemix și Global Entrepreneur Program, strategii de marketing, dar și despre subtilitățile cadrului legislativ în domeniul creării afacerilor. Beneficiem de un transfer efectiv de cunoștințe și aflăm cum să valorificăm cât mai eficient oportunitățile de dezvoltare din Moldova.

Chișinău Startup Week va culmina cu cel mai așteptat eveniment antreprenorial din țară – Startup Weekend Moldova, ediția a VIII-a. Pe parcursul a două zile, peste 100 de tineri vor fi antrenați într-o cursă contra cronometru pentru a demonstra viabilitatea ideilor lor. Cea mai bună idee de startup va obține premii valoroase și susținere din partea partenerilor pentru realizarea ei.

Nu ratați Chișinău Startup Week și profitați din plin de posibilitatea de a învăța, împărtăși și prelua experiență, dar cel mai important – de a stabili legături de durată. Pentru a participa la eveniment, vă rugăm să vă înregistrați aici. Participarea este gratuită și este posibilă doar în baza înregistrării prealabile. Urmăriți pagina de Facebook a evenimentului pentru a fi la curent cu toate noutățile.

Chișinău Startup Week este organizat de către Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC şi Tekwill cu suportul Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID) în cadrul Proiectului „Dezvoltarea Centrului de Excelență în Domeniul TIC”.