Recomandări de evenimente pentru o duminică ploioasă de 16 octombrie, 2016

Autumn inside
Foto: 66.media.tumblr.com

Duminică va fi o zi ploioasă. Vremea însă nu vă poate încurca să petreceți o zi veselă și distractivă alături de familie și prieteni. Pentru a vă ajuta v-am pregătit o listă de recomandări de evenimente, la care veți putea ajunge.

# Evenimentul „Acționează pentru viață! Învață să acorzi primul ajutor!” la ora 10:00 în Grădina Publică Ștefan cel Mare

La 16 octombrie anul curent, în contextul marcării Zilei Europene a Resuscitării, Ministerul Sănătății al Republicii Moldova și Centrul Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, cu sprijinul Proiectului moldo-elvețian REPEMOL, organizează evenimentul cu tema Acționează pentru viață! Învață să acorzi primul ajutor! Scopul inițiativei este de a educa populația în ceea ce privește acordarea primului ajutor medical persoanelor care se află în stare de urgență.

Avem deosebita plăcere de a Vă invita duminică, 16 octombrie, între orele 10:00-14:00, în Grădina Publică Ștefan cel Mare, pentru a învăța, alături de specialiștii Serviciului de Urgență, cum să salvați o viață, utilizând manevrele de resuscitare. Contăm pe susținerea și participarea dumneavoastră la acest eveniment. Află mai multe informații despre organizare pe Facebook. 

# IarmarEco 2016 – actIV la ora 11:00 la Atrium

Deja al patrulea an la rând, Asociația Obștească ”EcoVisio” organizează Iarmarocul Oportunităților Ecologice și al Antreprenoriatului Social – IarmarEco. Scopul acestui eveniment este de a informa publicul larg despre beneficiile unui stil de viață mai sănătos și conștient în Moldova.
În 2016, pentru prima dată evenimentul va fi extins pe 2 zile, 15-16 octombrie. Prima zi a iarmarocului va fi dedicată workshop-urilor educative, prezentărilor, networkingului și discuțiilor cu reprezentanții Ministerelor pe tema ecologiei și a dezvoltării durabile. În cea de-a doua zi vor avea loc expoziția inițiativelor, vânzări, ateliere de lucru.
Combinația dintre iarmaroc, activități educative și networking facilitat face ca IarmarEco să fie un eveniment deosebit și unic în domeniul ecologiei și activismului social în Moldova.

Pe parcursul întregului eveniment va fi organizată o zonă pentru copii, cafenea cu mâncare vegetariană și vegană și, bineînțeles, tombolă.

IarmarEco 2016 va avea loc pe 15 și 16 octombrie în sediul Atrium, et. 4, Albișoara 4, Chișinău. Mai multe informații despre eveniment citește pe pagina de Facebook. 

# Marea Finală a Campionatului Național de Autoslalom 2016 la ora 11:00 în PMAN

Dragi prieteni! Vă invităm la Marea Finală a Campionatului Național de Autoslalom 2016.

Evenimentul va avea loc duminica, 16 octombrie, începând cu ora 11:00 . Locul desfășurării competiției:Piața Marii Adunări Naționale. Etapa finală a Campionatului Național de Autoslalom este organizată de Clubul Național de Autosport, sub patronajul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor al Republicii Moldova, cu susținerea Primăriei mun. Chișinău.

În premiera, în Moldova, la Campionatul Național vor partivipa piloți din patru țări: România, Ucraina, Israel și Moldova. În cadrul evenimentului, piloţii se vor întrece în perechi, pe un traseu cu obstacole, creând un show de-a dreptul senzaţional. Pentru spectatori, partenerii proiectului au pregătit o serie de concursuri cu premii. Premierea câștigătorilor va avea loc la ora 16:00. Mai multe detalii despre eveniment ai putea să citești pe pagina de Facebook. 

# Monster Maker: Atelier de Croitorie și Upcycling la ora 11:00 la ZIP House

Pe 16 octombrie te invitam la atelierul de croitorie și upcycling, unde începem crearea costumului dorit! Ne vom învăța cum să reutilizăm hainele vechi, să le schimbăm modelul, să croim și să coasem pentru a obține costum perfect de Halloween.
Reamintim, că lipsa experienței în domeniu nu este o problemă! Dacă știi să ții acul în mână – vino! Și restul te învățăm pe loc.

Înregistrarea pentru acest program este obligatorie. Unele materiale consumabile pentru atelier vor fi acoperite. Taxa de participare pentru întregul program: 80 lei. Taxa pentru o sesiune aparte: 20 lei. Mai multe informații despre eveniment citește pe Facebook. 

# Masterclass: Deserturi, 16 octombrie 2016 la ora 12:00 la Le Chef – Studiou Gastronomic

Dulciurile nu pot lipsi din alimentația celor cărora le place să mănânce bine, acestea fiind, în realitate, punctul culminant al unei mese bogate. De aceea, dacă vrei să închei fiecare masă, cu un desert care se cucerească papilele gustative ale mesenilor, atunci acest masterclass este pentru tine. Prețul este de 350 lei. Află mai multe informații despre masterclass pe pagina de Facebook a evenimentului. 

# Festivalul „A ruginit frunza din vii”  la ora 16:00 la Shopping MallDova

Shopping MallDova împreună cu Asociația Muzical-Corală din Moldova te invită să-ți petreci zilele libere de toamnă într-o atmosferă plăcută, acompaniată de vocile celor mai bune coruri din Republica Moldova, Letonia și Slovacia.
A patra ediţie a festivalului „A ruginit frunza din vii” adună amatorii de muzică în duminicile din octombrie şi noiembrie, între orele 14:00-15:00, pentru a se delecta cu muzică de calitate.
Programul pentru duminica aceasta,16 octombrie:
Corul de Tineret Capriccio al CNC, dirijor Elena Marian, maestru de concert Vitalie Mosiiciuc;
– Corul de copii de la Școala de Arte „Petru și Ion Aldea Teodorovici”, or. Ciadîr-Lunga, dirijor Svetlana Bogarad, maestru de concert Olga Lozan
– Corul de copii „BELCANTO” al Școlii de Arte „Eugen Coca”, or. Soroca, dirijor Ludmila Samarina, maestru de concert Alena Colțova.

Citește mai multe informații despre festival pe pagina lui de Facebook. 

# Mevv Acoustic #4 la ora 18:00 la Teatrul Ginta Latină

Spectacolele LIVE Mevv Acoustic revin cu cel de-al 4-lea show din această campanie. De data aceasta pe 16 octombrie, la ora 18:00 Mevv îți pregătește un nou Spectacol LIVE. Dacă ai fost la Mevv Acoustic #3 (la Teatrul E. Ionesco) şi crezi că deja ştii ce te aşteaptă… greşeşti. Pentru că te aşteaptă alceva !

O singură DUMINICĂ (anume 16 octombrie) poate fi pentru tine O ZI TRĂITĂ ALTFEL.
Cheamă-ți prietenii și petreceți weekend-ul ALTFEL, într-o atmosferă familiară (acoustică) marca Mevv.
Împreună cu: Chitară – Dan Brumă; Tobe – Aleksandr Leshtaev; Chitară bass – Nikita Morozov; Percuție – Nicu Balmoș.

Back vocal: Alina Porubin; Mihai Chiriac; Sanda Crețu. Mai multe informații citește pe pagina de Facebook.

# Comedia „Iubirea la proşti” la ora 18:30 la Teatrul Național Eugene Ionesco

Comedie franceză, cu umor rafinat și replici explozive, unde situațiile absurde și confuziile amuzante se țin lanț, regizată de M. Chris Nedeea (România), după un text de Francis Veber – actor, dramaturg, regizor și scenarist francez contemporan în vogă.

„Le diner de cons” (”Dineu cu proști”) – titlul original al piesei – a înregistrat în Franța un mare succes, atât pe scenă, cât și în transpunerea cinematografică din 1998, obținând trei premii Cesar. Citește mai multe despr eeveniment pe pagina de Facebook a spectacolului. 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente