Prelungirea perioadei de depunere a dosarelor pentru concursul „Premiul naţional pentru tineret” şi “Capitala Naţională a Tineretului 2017”

asirys_super_tineri_exchange_moldova (1)
Foto: dydmoldova.wordpress.com

Termenului de depunere a dosarelor pentru concursul „Premiul naţional pentru tineret” ediţia 2016 şi concursul pentru selectarea Capitalei Naţionale a Tineretului 2017. Respectiv, termenul de aplicare pentru ambele concursuri este prelungit până la data de 31 octombrie.

Menţionăm că, Ministerul Tineretului şi Sportului al Republicii Moldova a lansat la data de 19 septembrie curent, două concursuri: “Premiul național pentru tineret”, ediţia 2016 și concursul pentru selectarea Capitalei Naţionale a Tineretului, 2017.

Primul concurs se desfăşoară anual, cu prilejul Zilei Naţionale a Tineretului (a doua duminică a lunii noiembrie) şi are drept scop remarcarea realizărilor, performanţelor tinerilor, precum şi a contribuţiei lucrătorilor de tineret, organizaţiilor de tineret de la nivel local pentru dezvoltarea sectorului de tineret.

Cel de-al doilea concurs, programul Capitala Naţională a Tineretului reprezintă o iniţiativă preluată din experienţa Forumului European de Tineret şi presupune selectarea unei localităţi din Republica Moldova, în cadrul căreia, pe parcursul unui an, sunt concentrate activităţile de tineret ale Autorităţii Publice Locale, ONG-uri regionale şi naţionale, organizaţii internaţionale, precum şi ale Autorităților Publice Centrale. Detalii aici.

Concursul “Premiul naţional pentru tineret” presupune două nominalizări, premiul naţional pentru tineret și premiul naţional pentru dezvoltarea sectorului de tineret. Dosarele pentru participare la concurs urmează a fi întocmite în conformitate cu Regulamentul premiului pentru tineret şi, respectiv, Regulamentul privind acordarea distincţiilor şi premiilor naţionale pentru dezvoltarea sectorul de tineret. Detalii aici

La concursul pentru selectarea Capitalei Naţionale a Tineretului 2017, pot participa Autorităţile Administraţiei Publice Locale de nivelul I (Primării orăşeneşti sau Consilii locale orăşeneşti), cu excepţia municipiului Chişinău, oraşelor Ialoveni şi Sîngerei (titulare ale ”Capitalei Tineretului” în ultimii 2 ani). Administraţia Publică Locală trebuie să depună un dosar de aplicare, care ulterior vor fi evaluate de o comisie mixtă formată din membri ai societății civile și Autorităților Publice Centrale.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente