(foto) Galbenă gutuie, discursuri și sunete de chitară! În premieră, studenții de la USM au celebrat Ziua tineretului

dsc_6918

Coridoarele și aulele Universității de Stat din Moldova au fost umplute de tinerețe și energie proactivă la prima ediție a Zilei Tineretului, organizată de Autoguvernarea Studenților în colaborare cu administrația universității, miercuri, 12 octombrie. Evenimentul, desfășurat în premieră, a avut drept scop principal inaugurarea unui nou departament în cadrul organizației studențești, și întâmpinarea călduroasă a primilor 60 de studenți-membri.

Departamentul 100 al Autoguvernării Studenților Universității de Stat din Moldova nu este al 100-lea, așa cum ați putea să presupuneți, dar va întruni 100 de membri, studenți care vor participa la organizarea tuturor evenimentelor universității, atât în plan academic cât și de divertisment.

 

4Stas Beglița, președintele Autoguvernării Studenților Universității de Stat din Moldova, student al Facultății Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative a spus pentru #diez că experiența pe care a acumulat-o în cei trei ani de lucru cu tinerii din ASUSM l-a convins că tinerii pot fi motivați să fie proactivi, chiar dacă mulți dintre ei tind să motiveze implicarea pasivă prin lipsă de timp sau de interes. „Venim cu încurajări către studenți și încercăm să susținem, împreună cu rectoratul universității, acest proactivism. Până în prezent, cei care s-au înscris în cadrul organizației s-au dovedit a fi excepționali”, a menționat tânărul, referindu-se la cei 60 de studenți ai Departamentului 100 care și-au primit carnetele de membri în cadrul evenimentului organizat. El ne-a mai spus că, foarte curând, alți 40 de tineri urmează să fie primiți în cadrul aceluiași departament.

La eveniment, studenții au avut parte de un târg de oportunități, s-au distrat pe muzică bună, au cântat, au dansat, și cel mai important, au jurat credință și devotament organizației, care le-a urat un sincer „bun venit”.

dsc_6752

 

5Mihaela Talambuța, studentă la Facultatea Jurnalism și Științe ale Comunicării, anul II: Am decis să fac parte din Autoguvernarea Studenților, pentru că este o oportunitate foarte bună pentru un student care vrea să aibă amintiri frumoase de la anii de studenție. Așa se face că te amesteci într-un grupuleț vesel și mereu ești în vâltoarea evenimentelor, așa cum suntem și astăzi. Astfel de oportunități ne aduc cunoștințe noi, prieteni noi, deschidere spre dezvoltarea abilităților de comunicare. Totodată, implicându-ne în diversele departamente ale organizației, învățăm din fiecare experiență câte ceva. Pe lângă ce se organizează în prezent, consider că ar fi binevenite mai multe evenimente care să unească studenții de la mai multe facultăți, evenimente comune prin care să ne cunoaștem și să ne povestim experiențele personale.

 

1Anastasia Bojemschi, studentă la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, anul II: Fac deja parte din Guvernul Studențesc al FRIȘPA, care este o parte a ASUSM. Este o oportunitate bună de dezvoltare pentru mine, pentru că știu că avem o echipă de lucru foarte bună. Îmi va oferi un colorit aparte vieții studențești și-mi va forma amintiri pentru viitor. Despre evenimentele pe care aș vrea să le văd organizate la USM, ar fi poate cele în care studenții ar putea să-și demonstreze talentele.

 

dsc_6816

 

2Dumitru Rău, student la Facultatea Relații Internaționale, Științe Politice și Administrative, anul II: Am dorit să mă alătur Departamentului 100, pentru că e o echipă trăsnită, productivă, o echipă care vede perspectivă în studenți, o echipă care nu se descurajează la prima vedere, colegi, prieteni, cu care timpul trece mai ușor. A fi tânăr activ înseamnă să intri la 8 în universitate și să ieși la 8, iar agenda să-ți fie plină cu evenimente, în tot acest timp.

 

 

Administrația USM susține inițiativele tinerilor și, mai mult decât atât, îi încurajează să-și facă viața studențească mai interesantă.

3Otilia Dandara, prorector pentru activitatea didactică: O universitate este o asociație a profesorilor și studenților. Așa a apărut această instituție acum o mie de ani. Acum, după o lungă modernizare, o instituție de învățământ superior este ceva mult mai complex, cu infrastructură, cu diverse funcții pe diverse dimensiuni. Până la urmă, miezul unei instituții sunt profesorii și studenții. Cine sunt studenții? Partenerii profesorilor. Noi ne mândrim că avem profesori buni dar și studenți foarte buni, pentru că anual, la USM vin absolvenții liceelor cu cele mai mari medii. Felicitări pentru faptul că sunteți activi, tineri, și aveți perspective.

 

Evenimentul a fost preconizat să fie organizat în exteriorul campusului universitar, cu scopul de a atrage atenția mai multor studenți. Din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, Ziua Tineretului s-a mutat în incinta sălii de lectură a bibliotecii universitare. Acest lucru, însă, nu i-a descurajat pe studenți, care au reușit să creeze atmosferă de sărbătoare, așa cum și-au propus din start.

dsc_6740

dsc_6753

dsc_6759

dsc_6762

dsc_6770

dsc_6775

dsc_6788

dsc_6815

dsc_6817

dsc_6829

dsc_6846

dsc_6853

dsc_6855

dsc_6861

dsc_6863

dsc_6873

dsc_6874

dsc_6882

dsc_6891

dsc_6896

dsc_6900

dsc_6901

dsc_6903

dsc_6904

dsc_6918

dsc_6936

dsc_6942

dsc_6945

dsc_6948

dsc_6950

dsc_6956

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente