(video) „Moldova iese din fum”: Ministerul Sănătății a lansat o campanie socială împotriva fumatului în public

img_4611-1-1140×759

Ministerul Sănătății al Republicii Moldova reamintește populației că fumatul în public este interzis prin lege. În acest context, a fost lansat un spot social ce vine să sensibilizeze opinia publică.

Spotul este realizat de Ministerul Sănătății în colaborare cu World Health Organization, Country Office in Republic of Moldova, Uniunea Europeană, sub patronajul Comisiei Parlamentare Protecție Socială, Sănătate și Familiei și este produs la Atelier.

Reamintim că, noul pachet de legi antitutun a fost votat în luna mai a anului trecut și a fost publicat în Monitorul Oficial în septembrie. Cu toate acestea, prevederile acestuia intră în vigoare pe etape. Spre exemplu, de la 1 ianuarie au intrat în vigoare amendamentele care interzic publicitatea la țigări, de la 31 mai au intrat în vigoare prevederile care interzic fumatul în spații publice, iar din 2020 vor fi interzise țigările aromatizate, etc.

Legea noastră presupune că se interzice fumatul în toate spaţiile publice închise şi semiînchise, inclusiv în locurile  de uz comun. Restricționări în acest sens sunt și în spațiile publice, inclusiv terenuri de joacă pentru copii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente