(foto) Teatrul Național Eugene Ionesco și-a deschis ușile pentru iubitorii de teatru cu un spectacol excepțional

Ubu Rege

La Teatrul Național Eugene Ionesco a fost deschisă ce-a de-a XXVI-a stagiune teatrală cu o premieră din stagiunea anterioară – „Ubu rege”, regizat de Slava Sambriș.

Cu ocazia împlinirii celor 25 de ani de activitate, în cadrul evenimentului a fost deschis pentru public și muzeul teatrului, unde au fost prezentate haine, accesorii și exponate din spectacolele puse în scenă timp de 25 de ani.

 

muzeu ionesco

 

În deschiderea evenimentului, spectatorii fideli ai teatrului au primit dolari de hârtie cu chipul lui Ubu Rege, iar bancnotele erau însoțite și de mesaje actuale, cum ar fi:
– „Moldova are viitor! Cu drag, domn Ubu!”
– „Mergem spre Vest. Facem o Moldovă prosperă! Cu drag, domn Ubu!” etc.

 

TEI

 

„Stagiunea trecută a fost pentru noi una deosebită prin mai multe evenimente remarcabile. Teatrul Eugene Ionesco prin hotărâre de guvern a obținut titlul de Teatru Național, iar în afară de asta, teatrul a participat la trei festivaluri internaționale în străinătate. Ușile se deschid astăzi pentru stagiunea teatrală care va dura până în iunie și ne puteți vizita la fiecare sfârșit de săptămână”, a menționat în deschiderea stagiunii, Petru Vutcărău.

 

Petru Vutcarau

 

Spectacolul „Ubu rege”a fost ales pentru deschiderea stagiunii nu în mod întâmplător, or este o tradiție a teatrului ca fiecare stagiune să fie deschisă cu o premieră din stagiunea anterioară.

Ubu rege denunță în mod evident sistemele politice caracterizate prin nebunie şi absurditate în lupta pentru putere. Îi ridiculizează de asemenea pe dictatorii puternici sau pe despoții ambițioși, gata să facă orice pentru a-şi atinge scopurile. Dar mai mult decât atât, face o analiză dură, însă lucidă a comportamentelor umane, totul într-o izbucnire de râs impertinent şi eliberator.
Pe toată durata piesei, spectatorii au avut parte de scene care le-au provocat zâmbete și le-au ridicat dispoziția, astfel că la ieșirea din teatru, erau bine-dispuși și afectați în mod plăcut de cele văzute.

 

Ubu Rege

 

„Mi-a plăcut mult piesa chiar dacă a avut o anumită tentă politică, comedia a prevalat. M-au impresionat actorii, dar și maniera în care a fost prezentat spectacolul, făcându-se o paralelă cu prezentul”, a susținut Melisa, spectatoare.

„Sunt pentru prima dată la Teatrul Eugene Ionesco și am rămas cu emoții pozitive după vizionarea acestui spectacol. Jocul actoricesc merită laudă, în special rolul pe care l-a interpretat Ala Menșicov. Am observat că pe alocuri este luată în derâdere situația politică din țara noastră”, a comentat Alina, o altă spectatoare a piesei.

Pentru că au fost așteptați foarte mult, la finele evenimentului, fiecare spectator a primit o bere cadou din partea casei, iar organizatorii promit și alte surprize pentru următoarele spectacole.

 

muzeu ionesco

muzeu ionesco

muzeu ionesco

muzeu ionesco

muzeu ionesco

muzeu ionesco

muzeu ionesco

muzeu ionesco

muzeu ionesco

muzeu ionesco

TEI

TEI

Ubu Rege

PEtru Vutcărău

Ubu Rege

dinububulici-photo-6248

Ubu Rege

Ubu Rege

Ubu Rege

Ubu Rege

Ubu Rege

Ubu Rege

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente