Medicamente mai ieftine cu 40%. Circa 160 de preparate de primă necesitate vor fi mai accesibile cetățenilor

1
Foto: doctorulzilei.ro

Din 12 octombrie 2016 vom avea medicamente mai ieftine cu 40%. Anunțul a fost făcut astăzi de premierul Pavel Filip, după ședința cu liderii companiilor farmaceutice din Republica Moldova.

Reducerea va fi făcută la circa 160 de medicamente de primă necesitate. Acest lucru este posibil datorită unui parteneriat între stat și mediul de afaceri. Printre aceste medicamente se vor regăsi cele mai importante și uzuale produse.

„Încă din luna martie am avut discuții cu toți reprezentanții instituțiilor farmaceutice și cu distribuitorii de medicamente. Tot atunci am aprobat și un plan de acțiuni în acest sens. Întotdeauna am ținut să găsim soluții la aceste probleme împreună cu toți actorii implicați. Astfel, am reușit să facem un parteneriat cu reprezentanții domeniului farmaceutic”, a declarat Pavel Filip. Premierul a mai evidențiat că Guvernul nu a făcut presiuni, căci: „Aceasta e o practică defectuoasă. Să impunem limitări și interdicții de diminuare a prețurilor fără a oferi soluții în schimb”, a menționat acesta.

Reprezentanții companiilor farmaceutice au declarat că discuțiile au fost deloc ușoare, dar au un rezultat pentru păturile social-vulnerabile din țară: „Noi credem că micșorarea prețurilor la medicamente va fi un suport pentru cetățenii noștri. Noi reprezentăm un business farmaceutic, dar cu o responsabilitate mult mai înaltă. Acesta va fi aportul nostru într-o perioadă deloc simplă pentru țară”, au menționat aceștia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente