Facebook va deveni în curând „o piață mare”. Iată cum va funcționa noua opțiune Marketplace

hhz5npnr1t

De câțiva ani, oamenii folosesc Facebook-ul nu doar pentru comunicare personală, dar și pentru a vinde și a cumpăra anumite lucruri de la alți utilizatori, prin intermediul grupurilor de vânzare-cumpărare, care sunt vizitate lunar de aproximativ 450 de milioane de persoane. Acum, Facebook vine cu o noutate în acest domeniu și introduce Marketplace, o platformă integrată ce va face experiența unui cumpărător sau a unui vânzător mai accesibilă și mai ușoară.

Ca să vizitezi „piața Facebook” trebuie să apeși pe iconița „shop” din partea de jos a aplicației.

feed_us

Marketplace conține fotografii ale lucrurilor pe care oamenii din apropierea ta intenționează să le vândă. Ca să cauți ceva specific, tastează în bara rezervată cuvinte-cheie, categorii, prețuri, locație. Fiecare produs este însoțit de o mică descriere, câteva imagini și detalii despre vânzător.

pdp_us

Dacă ai decis ceea ce vrei să cumperi, atunci îi poți trimite vânzătorului un mesaj privat în care să discuți detalii despre cum ai putea intra în posesia produsului. Deocamdată, Facebook nu facilitează plățile.

messaging_us

Marketplace va fi disponibil pe aplicațiile de Android și iOS, inițial în patru țări: Marea Britanie, SUA, Noua Zeelandă și Australia. În următoarele luni, va fi lansată și o versiune de desktop, iar gama de țări se va lărgi treptat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente