Din 7 până în 9 octombrie, la Moldexpo, se va desfășură Festivalul vinurilor tinere Tulburel. Festivalul va oferi locuitorilor şi oaspeților Chișinăului o sărbătoare populară inedită, va contribui la familiarizarea vizitatorilor evenimentului cu varietatea de vinuri şi bucate moldovenești, precum şi va promova tradiţiile culturale naţionale.

De mii de ani pe aceste meleaguri, toamna, se dă cep la butoaie. Festivalul Tulburel, care începe cu acest frumos obicei, este organizat în spiritul tradiţiilor ţărăneşti ale meleagului moldav. Ajuns în acest an la ediţia a IV-a, Festivalul şi-a demonstrat viabilitatea, a devenit un eveniment pitoresc, plin de vervă şi voie bună, sărbătoare cu adevărat îndrăgită de populaţie.

Organizatorii au avut grijă de confortul consumatorilor, creând condiţii decente, care sunt, cu adevărat, propice promovării culturii de consum a vinurilor şi bucatelor. Vedem aici o infrastructură dezvoltată, cu spaţii bine amenajate, acoperite şi, în acelaşi timp, în sânul naturii.

Spaţiul Festivalului include câteva zone:

Food zone – Degustarea bucatelor naţionale: carne la grătar, sarmale, plăcinte, legume, fructe.

Fun zone – Spaţiu pentru concerte: în toate zilele Festivalului vor evolua tarafuri, colective şi interpreţi de muzică populară, etno-rock, uşoară etc. care vor încinge atmosfera de sărbătoare a evenimentului.

Hand made zone – Suvenire, obiecte de artizanat din lemn, ceramică, articole textile în stil naţional; bijuterii, lucrate manual.

Foto zone – poze pentru amintiri.

Regele Festivalului este, fireşte, tulburelul. Fără a neglija savoarea deosebită a vinurilor tinere, vizitatorii vor putea degusta şi din faimoasele vinuri mature moldoveneşti (seci, demiseci, demidulci, dulci) şi băuturi tari, oferite de producători, precum „Barza Albă”, „Boiar Grup”, „Migdal P”, „Vinuri de Comrat”, „Vinuri Ialoveni” etc. Deliciile licorii lui Bahus vor fi completate cu dulciuri, propuse de producători autohtoni de patiserie.

Obiectivele şi sarcinile Festivalului:

  • A adera la valorile promovate de festivalurile vinurilor tinere din ţările cu tradiţii vinicole din lume, precum Cehia, Franţa, Georgia, Italia, Kazahstan, Spania, Ucraina;
  • Menținerea şi consolidarea prestigiului producţiei vinicole din Moldova;
  • Promovarea culturii de consum a vinului;
  • Extinderea Sărbătorii Naţionale a Vinului;
  • Crearea unei sărbători în stil naţional, cu dispoziţie şi colorit deosebit.
  • Toţi vizitatorii vor avea parte de emoţii de neuitat!

Programul Festivalului: 7-9 octombrie 2016: 10.00 – 22.00.

Ceremonia de inaugurare a Festivalului Tulburel va avea loc vineri, 7 octombrie, cu începere la ora 16.00.

 

program-artictic-tulburel-2