(video) Google a lansat noile smartphone-uri Pixel – telefoanele cu cele mai bune camere

20160928-google-pixel-phone-001

Google a prezentat, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la San Francisco, noua serie de smartphone-uri Pixel, care sunt dotate cu un asistent virtual şi un speaker care se activează vocal, potrivit Mediafax.

Anul acesta, compania a lansat smartphone-urile Pixel, în locul Nexus, cele două modele prezentate fiind Pixel şi Pixel XL. Acestea includ serviciul Google Assistant, asemănător programului Siri, lansat de Apple, precum şi programul Home speaker, care poate fi folosit fără să fie nevoie de touchscreen, asemenea serviciului Echo al Amazon. Difuzorul Wi-Fi este activat prin cuvintele „OK Google” şi poate controla tot ce este conectat la internet, poate seta alarme sau crea liste de cumpărături. De asemenea, porneşte muzica din aplicaţii precum Spotify, YouTube Music sau Google Play Music.

Printre avantajele Google Assistant faţă de sistemele rivale se remarcă menţinerea unei conversaţii, prin faptul că o întrebare sau o comandă se construieşte în funcţie de cea anterioară şi faptul că apelează la baza de date a Google’s Knowledge Graph, care conectează mai mult de 70 de miliarde de informaţii, de mai bine de patru ani. Mai mult, programul poate sugera activităţi utilizatorilor, precum filmele care rulează în cele mai apropiate săli de cinema.

Totuşi, compania americană va trebui să dovedească utilizatorilor că un asistent virtual este mai avantajos decât o aplicaţie individuală. Google foloseşte deja programul Assistant ca parte a aplicaţiei de mesagerie Allo, dar software-ul a fost instalat pe puţine telefoane.

 

Google a investit şi în tehnologia de încărcare rapidă a acumulatorului şi promite că telefoanele oferă o autonomie de şapte ore, dacă sunt ţinute 15 minute la priză. Mai mult, utilizatorii au capacitate nelimitată pentru imagini în serviciul Google Photos, folosindu-se de o cameră de 12,3 megapixeli.

Spre deosebire de smartphone-urile Android, Pixel va instala automat sistemele de operare şi update-urile de securitate de îndată ce sunt lansate.

Carcasele unibody sunt realizate din aluminiu şi ambele modele dispun de slot USB Type-C. Senzorii de amprentă sunt poziţionaţi pe partea din spate a telefoanelor.

Smartphone-urile sunt disponibile la precomandă în magazinul online al Google, cu dimensiuni de 5 inch (12,7cm) sau 5,5 inch (14cm). Preţurile sunt cuprinse între 650 de dolari (cea mai ieftină variantă Pixel) şi 870 de dolari (cea mai scumpă variantă Pixel XL).

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente