(foto) Spectaculos! Chanel a transformat Grand Palais-ul în interiorul unui computer uriaș

collage

Karl Lagerfeld a transformat marți muzeul Grand Palais din Paris, în această epocă a tehnologiilor de vârf, într-o uriașă bază de date pentru prezentarea colecției primăvară-vară 2017 a casei Chanel, simulând cu propriile țesături amestecul de cabluri, de culori și de lumini, relatează Agerpres.

Chanel își rezervă întotdeauna penultima zi a Fashion Week, astfel încât prezentarea sa este una dintre cele mai așteptate, datorită spectacolului, numărului mare de celebrități care asistă în primele rânduri. Cu această ocazie nu au lipsit cea care este imaginea noului parfum al casei „N°5 L’Eau”, actrița Lily-Rose Depp, și mama ei, Vanessa Paradis. În primele rânduri s-au aflat și cântărețul Usher, actrița Soko și tenismanul Roger Federer, care a stat alături de directoarea Vogue USA, Anne Wintour.

O necunoscută a deschis defilarea, într-un taior negru din tweed, cu fața și extremitățile semi-acoperite cu o armură metalică albă, similară trupelor Imperiului din saga ‘Star Wars’. Spectacolul a avut ca fundal un decor simulând o uriașă bază de date cu o atenție deosebită acordată detaliilor: toate mașinăriile erau perfect conectate între ele prin cabluri și ecrane care se aprindeau succesiv punând în scenă o colecție de primăvară cu o tușă urbană, aproape rapperă.

Șepcile au fost vedetele colecției, însoțind fiecare look, purtate într-o parte și de culoare verde strălucitor, uneori cu printuri grafice, fără să lipsească nici celebrul tweed al casei, într-un amestec de țesături cu linii fluor în relief sau cu paiete. Aceeași tendință s-a remarcat la restul colecției, care a făcut apel la tinerețe prin accesorii extravagante, precum cerceii supradimensionați, poșetele metalizate și printurile grafice care au decorat blaizerele.

Materiale precum mătasea și dantela fustelor sau rochiilor au contrastat cu ecosezul aspru al sacourilor. Topuri, fuste și jachete, totul părea să facă parte dintr-o colecție de lenjerie, în combinație cu creații din tweed, precum fustele evazate închise în față cu fermoare până la jumătate, lăsând la vedere dantela lenjeriei de dedesubt.

Fustele și rochiile au fost scurtate, deasupra genunchiului sau până la jumătatea pulpei. Pantofii din piele albă, jumătate balerini, jumătate botine, au fost complementul ideal pentru a colabora la estetica tehnologică a decorului, în această revoluție a smartphone-urilor și aplicațiilor mobile care au alterat lumea modei.

Vedeta de reality show Kim Kardashian ar fi trebuit să asiste la prezentare. Însă după ce a fost duminică noapte victima unui jaf, starleta s-a întors în grabă la New York. „Dragă Kim, suntem cu toții alături de tine. Cu prietenie, Karl”, i-a transmis Lagerfeld printr-un mesaj postat pe site-ul publicației ‘V Magazine’.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente