(foto) Mix de arome și gusturi de Ziua Vinului la restaurantul Mezzo. Au fost degustate cele mai fine vinuri autohtone

m_v_1425

De Ziua Vinului, cele mai îmbătătoare arome ale acestei toamne au explodat la restaurantul Mezzo din incinta hotelului BERD’S. Pe data de 30 septembrie și 1 octombrie, gurmanzii veritabili au avut parte de o adevărată delectare gastronomică cu mâncăruri apetisante, muzică live și un somelier care a împărtășit invitaților, secretele combinațiilor perfecte dintre vinuri și bucate. 

Pentru început, vizitatorii au fost alintați cu Focaccia, Ricotta și roșii uscate, Burrata cu roșii Cherry, rucola și crem Balsamic, Amuse-Bouche cu fructe de mare – scoică de mare, creveți în crustă, somon și sos Ponzu, apoi Melanzane alla Parmigiana. Pentru felul principal bucătarii au pregătit deliciosul Filet Mignon cu sos de tartufo nero și legume la grătar și apetisantul Dorado la gratar cu spanac și sos Chardonnay Petit. Masa a fost încununată cu deserturi dintre cele mai gustoase: Mini Crème Brulee ghimbir, Mini Panna Cotta, Marmelade de grapefruit cu piper roz, Mini Streusel cu pomușoare și Sorbet din măr și basilic.

 

m_v_1448

Și cum Ziua Vinului nu poate trece fără o degustare, restaurantul Mezzo a pregătit cele mai aromate băuturi pentru iubitorii de vinuri.

Timbrus

 

m_v_1409

Producătorul recent lansat Timbrus a încântat oaspeții cu vinuri selecte precum „De Autor”, „Chardonnay”, „Sauvignon”, „Saperavi”.

Molda

 

m_v_1358

De la Molda, vizitatorii au degustat vinuri mature de rezervă, precum „Moldav Sauvignon-Chardonnay 2012” și „A Wine Cabernet-Merlot Matur Rezerva”.

Purcari

 

m_v_1357

Vinurile de Purcari nu puteau să lipsească, întrucât faima lor este bine cunoscută la nivel internațional. La evenimentul organizat de restaurantul Mezzo, oaspeții au fost delectați cu „Vinohora Alb”, „Vinohora Rose”, „Pinot Grigio” și „Vinohora Roșu”.

„Pinot Grigio 2015” de la Purcari a fost alegerea somelierului Mihai Druță pentru aperitivele festive cu iz italian. Vinul alb a fost alegerea perfectă pentru Focaccia cu Ricotta și roșii uscate, Buratto cu roșii Cherry – rucola și cremă Balsamic, Amuse-Bouche cu fructe de mare – scoică de mare, creveți în crustă, somon în sos Ponzu, Melanzane alla Parmigiana. 

Chateau Vartely

 

m_v_1415

Vinăria Chateau Vartely a încântat gusturile celor prezenți cu „Individo Traminer Sauvignion”, „Chardonnay Botritis” și „Individo Feteasca Neagra”.

Somelierul Mihai Druță a fost cel care a reușit să îmbine cu iscusință gustul fin al bucatelor cu vinurile prezentate. Astfel, gustările „Petit Four Desert” se potrveau perfect cu vinul „Chardonnay Botritis” de la Chateau Vartely. 

Fautor

 

m_v_1354

Fautor a reușit să obțină aprecieri distincte prin „Chardonnay Rkateteli 2014”, „Merlot Rose 2015”, „Fetească Neagră – Rară Neagră 2015” și „Sauvignon Blanc Late Harvest 2011”. Ultimul menționat a fost desemnat de site-ul de călătorii Winerist drept unul din cele mai bune vinuri din Moldova în anul 2015.

Pentru deserturile gustoase și fine, somelierul a optat pentru vinul „Sauvignon Blanc Late Harvest 2011” de la Fautor – o combinație perfectă dintre aroma gutuilor și a fructelor galbene, care balansează gustul dulce și cel acid.

În același timp, bucatele delicioase precum filet Mignon cu sos de tartufo nero și legume la grătar sau dorado la grătar cu spanac și sos Chardonnay au putut fi servite cu vinul deosebit de la Fautor – „Fetească Neagră – Rară Neagră 2015”.

Oaspeții au apreciat gustul rafinat și fin al bucatelor într-o asociere divină cu vinurile recomandate de somelier.

Cricova

 

m_v_1429

Cu o istorie de peste 60 de ani, vinurile Cricova sunt o carte de vizită a țării noastrecolecțiile din beciurile „Cricova” fiind unul dintre cele mai importante obiective turistice. La eveniment, invitații s-au delectat cu vinul spumant Pinot Noir „Extra Brut”, Pinot Grigio „Prestige” și Feteasca Neagră „Orașul Subteran”.

Castel Mimi

 

m_v_1356

Vinăria „Castel Mimi” a obținut în acest an „Marele premiu pentru merite deosebite în domeniul vitivinicol”. Vinurile de care s-au bucurat vizitatorii evenimentului au fost „Feteasca Alba”, „Pinot Gris”, „Roșu de Bulboaca” și „Rose”.

Asconi

 

m_v_1433

Asconi a fost reprezentat la nivel înalt de „Feteasca Albă Sol Negru”, un vin echilibrat, parfumat, cu 12% alcool, foarte bun pentru serile lejere cu prietenii. Somelierul a ales acest vin într-o combinație perfectă cu aperitivele.

Et Cetera

 

m_v_1565

Et Cetera s-a remarcat prin eleganța vinului alb sec maturat Chardonnay Barrel 2014 Fermented – un vin excelent, cu corp plin, ce încântă cu buchetul său floral expresiv, cu nuanţe fine de fructe exotice şi gustul suav, echilibrat, cu note uşoare de migdale. Oaspeții restaurantului au putut aprecia acest „buchet de arome” alături de bucatele deosebite pregătite de către bucătari cum ar fi  filet Mignon cu sos de tartufo nero și legume la grătar sau dorado la grătar cu spanac și sos Chardonnay.

Deoarece arta de a produce și de a consuma vinul la moldoveni a fost și a rămas o parte integrantă a culturii acestui neam, restaurantul Mezzo își propune să continue povestea magică a vinurilor Moldovei și în anul viitor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente