În această iarnă se va desfășura cea de-a IV-a ediție a Galei Studenților Originari din Republica Moldova, iar perioada de întregistrare pentru concurs a început pe 3 octombrie. În acest an, proiectul se reîntoarce cu un suflu reînnoit, de aceea a fost creată și o echipă totalmente nouă, care vine cu o abordare inovativă a conceptului GSORM.

Proiectul „Gala Studenților Originari din Republica Moldova” a fost inițiat de „Jeunes Moldaves” (JM), asociația tinerilor moldoveni din Franța, alături de o echipă de tineri din diasporă, care, împreună cu Biroul pentru Relații cu Diaspora (BRD), a asigurat desfășurarea primelor trei ediții. BRD și JM au delegat organizarea ediției 2016 unei echipe complet noi, aleasă prin concurs public și formată din tineri activi din diasporă, dar și ex-laureați GSORM. Echipa lucrează în parteneriat cu asociația «Forumul Absolvenților Reveniți» (FAR).

Am decis să vă prezentăm cine sunt tinerii care stau în spatele celei de-a IV-a ediții a Galei Studenților Originari din Republica Moldova, unde și-au făcut studiile, aspirațiile și ce hobby-uri au.

 

Daniela Avramioti Account Manager – Hogarth Worldwide

14470451_1040993612682163_5870607055534838328_n

Absolventă a Facultății de Matematică, Management și Finanțe, în prezent activează în calitate de Account Manager în cadrul unei agenții de publicitate – Hogarth Worldwide. Are șapte ani de experiență de trai peste hotare, șase dintre ei petrecându-i în Marea Britanie, iar un an în Italia. Studiile le-a făcut în UK, absolvind cu diploma A-Levels la Bromsgrove School, urmând mai apoi cursul de licență la King’s College London. A făcut parte din programul de burse HMC, unde susține că a avut onoarea de a cunoaște unii dintre cei mai inteligenți și mai veseli oameni. Visează să călătorească în întreaga lume, să acumuleze destulă experiență și cunoștințe pentru a putea avea un impact asupra celor din jur.

Date de contact: [email protected]

 

Victoria Capcelea – Studentă EM Business School din Strasbourg

victoria

Pasionată de antreprenoriat și leadership, Victoria își face în prezent studiile de masterat la EM Business School din Strasbourg și este asistentă în managementul programelor la Faurecia. A absolvit Facultatea de Economie și Management din Strasbourg și a petrecut un an de schimb de experiență în Shanghai. Între timp, a făcut internshipuri la Institutul pentru Drepturile Omului din Moldova, la institutul Stralang si la Start-up-ul The CareVoice din Shanghai. Activitățile sociale îi ocupă o parte importantă din viață, fiind fostă președintă a comitetului local din Strasbourg al organizației AIESEC și actuală membră a comitetului AIESEC Alumni France. A făcut parte din echipa organizatorică a ediției 2014 a TEDxUniversitéStrasbourg. Timpul liber și-l petrece hoinărind prin țări străine, descoperind culturi și oameni inspiraționali.

Date de contact: [email protected]
 

Corina Darii – Studentă la HEC Montréal

14484858_1038589196255938_4058778105638916827_n

Studentă în gestiune internațională, sunt pasionată de călătorii și de limbi străine. Am studiat și lucrat în mai multe tări, ceea ce m-a făcut să cresc enorm ca persoană. Pasiunea de a descoperi lumea m-a adus până-n Montréal, acum câteva zile, pentru a-mi face masterul. Văzând de ce sunt capabili studenții noștri în lumea-ntreagă, sunt mândră că fac parte din acest proiect frumos și ambițios.

Date de contact: [email protected]
 

Ana Efros

efros

După absolvirea Universității Stockholm School of Economics in Riga, specialitatea marketing și antreprenoriat, Ana a revenit acasă în 2014. În prezent, ea lucrează în calitate de ofițer de comunicare al unui ONG ce activează în domeniul sănătății publice și se numește AFI: Act for Involvement. Totodată, ea este responsabilă și de activitățile de comunicare ale Oficiului Național Erasmus+. Pe lângă acestea, Ana se implică activ și în proiecte de promovare a educației digitale și IT în rândul tinerelor, precum sunt GirlsGoIT și Technovation Challenge. Anul acesta, echipa mentorată de Ana a ajuns la San Francisco la World Pitch Summit. Ana este unul din membrii fondatori ai Forumului Studenților Reveniți.

Date de contact: [email protected]
 

Ana-Maria Munteanu – Președinte al „Forumului Absolvenților Reveniți” (FAR)

14448886_1037521199696071_7708778313753386140_n

Ana-Maria este absolventă a Facultății de Drept, Științe politice și Gestiune, Université de Strasbourg, unde s-a specializat în Drept UE și Drepturile Omului. Revenind în Moldova în 2014, după șase ani de studii și experiență în Franța, Ana-Maria a gustat, pe rând, din sfera publică, privată și non-guvernamentală. În calitate de consultant pentru atragerea fondurilor europene, tânăra a lucrat cu proiecte atât din domeniul inovațiilor tehnologice, precum și de dezvoltare instituțională a structurilor publice, după care a decis ferm să redevină jurist, activând astăzi în sfera publică, în domeniul drepturilor omului. În anul revenirii, fiind inspirată de capacitatea celor ce au studiat peste hotare de a mișca din loc lucrurile din țară, Ana-Maria a inițiat și a fondat, alături de alți 12 tineri, „Forumul Absolvenților Reveniți” (FAR), fiind și Președintele acestuia.

Date de contact: [email protected]
 

Tamara Nicolaescu – Studentă la College of Europe

14470371_1040467302734794_3277972598433294580_n

Licențiată în Științe Economice și Management la Universitatea Rennes 1, Franța, Tamara urmează un master în Economie Europeană la College of Europe, în Bruges, Belgia. Laureată a celei de-a treia ediții a GSORM 2015. În timpul studiilor a realizat stagii în cadrul mai multor instituții din sectorul privat, dar și cel public, precum: Mobiasbanca, Ministerul Afacerilor Externe al RM, AXA (Franța), Allianz (Franța). Adoră călătoriile, ceaiul și să cunoască oameni frumoși.

Date de contact: [email protected]
 

Dragoş Preda – Senior Research Fellow Eurisc Foundation

14522754_1044771992304325_7966771881233768697_n

Spirit transdisciplinar, inițiator și co-organizator al numeroase proiecte sociale, culturale, educaționale din societatea civilă și din mediul public-privat din România, Dragoș Preda construiește și susține inițiative de impact printre cele mai cunoscute proiecte numărându-se Forumul Educației, Gala Clasic e Fantastic, Biblioteca de carte românească de la Torino, Simfonism Scandinav de inspirație românească, expoziția de pictură Paris Vs București etc., precum și numeroase conferințe axate pe rolul României în plan regional și internațional. Fondator al CRREDAE și al Clubului pentru România, Dragoș Preda rămâne atașat de proiectul/organizația de suflet: Liga Studenților Români din Străinatate (LSRS), ținând să reitereze sincere mulțumiri membrilor pentru călătoria minunată parcursă alături de aceștia.

Revenind de curând în țară pentru a doua oară, după o bursă a Guvernului francez la Ecole Nationale d’Administration și un Master 2 în cadrul Paris 1 Pantheon-Sorbonne, Dragoș continuă să fie implicat în numeroase organizații ale societății civile, participând în trecut la jurizarea unor evenimente precum UN Youth Delegate, Gala Premiilor în Educație, Gala Societății Civile etc.

Date de contact: [email protected]
 

Viorica Sîrghii – Studentă la Montanuniversitaet Leoben

14469569_1037666693014855_4011916035545949530_n

Laureată GSORM 2015 și inginer în devenire, Viorica este absolventă a Universității Petrol-Gaze din Ploiești, România, în prezent studentă la Masterat în cadrul universității Montanuniversitaet Leoben, Austria, specilaizarea Petroleum Engineering. A participat la diverse conferințe științifice internaționale cu cercetări în domeniul profesional, este voluntar în domeniul drepturilor omului în cadrul Amnesty International, fost membru al Parlamentului Tinerilor din Moldova, membru al echipei de organizare a programului de mentorat MentorMe. Experiența acumulată în urma activităților de mai sus, dar și interacțiunile interculturale trăite în anii de studenție i-au hrănit spiritul curios și ambițios. Drept rezultat, Viorica astăzi face parte din această echipă tânără, care vrea să aducă schimbarea la ei acasă.

Date de contact: [email protected]
 

Tatiana Vlas – Absolventă a Universității Paris-Dauphine și Panthéon-Sorbonne, Franța

14517611_1042208052560719_7656213282560654340_n

Facultatea Economie, specializarea „Managementul performanței”. Experiență: patru ani, controlor de gestiune industrială, grupuri franceze mondiale. „Cu cât muncesc mai mult, cu atât mi se pare că am mai mult noroc”, Thomas Jefferson. Pasionată de antreprenoriat și industrie, crede că Moldova, prin poziția sa geografică și nivelul său de dezvoltare, este locul ideal unde putem să ne realizăm, după ce ne readaptăm și imunizam. „Succesul nu este final. Eșecul nu este fatal. Ceea ce contează este curajul să continui”, Winston Churchill. Revenită acasă în 2016, membru FAR. Călătoriile, sportul și activitățile asociative îi fac viața mai colorată și mai frumoasă.

Date de contact: [email protected]