Dodon, dacă va deveni președinte: Va interzice unionismul, iar în școli va fi studiată Istoria Moldovei

Dodon

Igor Dodon, candidat pentru funcţia de preşedinte al R.Moldova, a susţinut o conferinţă de presă prin care a oferit detalii despre programul său electoral. Potrivit lui Dodon, componentele de bază ale acestuia sunt: statalitatea, neutralitatea şi identitatea moldovenească.

Liderul socialist a declarat că printre primele acţiuni pe care le va întreprinde, dacă va ajunge în fotoliul de preşedinte, va fi emiterea unor decrete privind contracararea acţiunilor unioniste şi antistatale.

„Campania agresivă de promovare a unirii cu România se desfăşoară în mod deschis în Parlament, Guvern şi alte instituţii publice. Voi veni cu iniţiativa de interzicere prin lege a unionismului sub toate formele sale. Este vorba de tot felul de unionism şi pentru cei care vor să se unească în Est sau Vest. Noi trebuie să păstrăm statalitatea R. Moldova”, a nuanţat Dodon.

Candidatul la funcţia de preşedinte a accentuat faptul că va pleda pentru modificarea Codului Educaţiei. „Moldova ca stat are 657 de ani de la constituire. Avem o istorie frumoasă. Copiii noştri trebuie să studieze istoria ţării noastre. Voi insista ca în şcoli să fie predată istoria Moldovei”, a spus candidatul socialist.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente